Man kan næsten altid finde billige flybilletter til Berlin, så hvorfor ikke booke en flybillet og så se efter at komme afsted.

Det er altid svært at lave en top 10 over hvilke seværdigheder man skal se, men i Berlin er der 2 ting man skal se. Den ene er det Jødiske museum og det andet er Check Point Charlie. Begge dele en stor del af byens historie.

1. Det Jødiske Museum.
Museet som er tegnet af Daniel Libeskind åbnede i 1999 og viser Tysklands jøders historie.
Det Jødiske museum kan godt være en ret barsk oplevelse for de mindre børn, så har man dem med kunne det godt være at man skulle tag en tur i Zoo i stedet også vendte med at tage dem med til de bliver større.

2. Check Point Charlie
Et af overgang steder imellem Øst-Berlin og Vest Berlin fra 1961 til 1990. Kendt fra div. spion film. Her kan man også se et 24 meter langt stykke af den originale mur.

3. Berlinmuren
Den 13. august 1961 på begyndte Sovjetunionen bygningen af muren igennem det delte Berlin. Den 45,9 km. lange mur delte Berlin i en øst og en vest sektor. Muren blev nedbrudt efter den 9. november 1989. flere steder kan man køde dele af muren, men de fleste af disse beton stykker er falske og har aldrig været i nærheden af den rigtige mur.

4. Zoo Berlin/Berlin akvarium
Zoo Berlin er meget kendt for de flotte arkitektoniske værker og blev opført i 1844. Zoo Berlin har mere end 250 pattedyr og 500 fugle og er der med en af de zoologiske haver i verden med den største forskellighed. Berlin akvarium blev opført fra 1911 – 1913 og der kan købes dobbelt billetter så man får rabat hvis man vil se begge steder.

5. Brandenburger Tor
Den 26 meter høje og 60 meter bredde port er den gamle indgangs port til Berlin. Brandenburger Tor blev bygget i 1788 og er efter genforeningen af Øst-Berlin og Vest-Berlin blevet et symbol på handling og samlig.

6. Reichstag
Rigsdagen blev bygget i 1884 og brændte i 1933 hvor kublen blev helt ødelagt.
Efter genforeningen hold man det første møde i bygningen den 4 oktober 1990.

7. Siegessäule (Englen over Berlin)
Midt i den fantastiske Tiergarten-park stør den 69 meter høje søjle med sejrsguinden Viktoria på toppen. Søjlen blev rejst i 1873 som minde over Tysklands sejr over Frankrig, Østrig og Danmark.

8. Potsdam
Potsdam ligger 25 km. sydvest for Berlin og er en af de smukkeste barokbyer i Tyskland.

9. Museuminsel
Midt i hjertet af Berlin ligger museumsøen og her kan man opleve en række af af Europas mest fantastiske samliger.
Blandt andet kan man opleve. Museumsinsel er på UNESCO verdenskulturarvliste
Alte Museum – 1830. Primært græsk kunst
Alte Nationalgalerie – 1876 Huser værker af bl.a. Monet, Degas og Cezanne.
Pergamon-Museum: Det største museum i Berlin som huser en af verdens største samlinger af græske og romerske fund. Her er det muligt at se alteret fra Pergamon.
Museum für Islamische Kunst – En fantastik samling af Islamisk kunsk
Neues Museum (Det nye museum)
Bodermuseum.
Så her er der noget for enhver smag

10. Pfaueninsel (Påfugleøen)
Vil man have romantik så er Slottet Pfaueninsel bestemt en besøg værd.
Pfaueninsel, kan kun kan nås med færge og er et kunstværk bestående af et parklandskab med en rosenhave og masser af fritgående påfugle.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account