Der er kommet en guidebog fra Lonely Planet til Thailand på dansk. Læs anmeldelsen af bogen her.

Titel: Oplev Thailand (Lonely Planet)
Antal sider: 392 sider
Udgivet maj 2013 – 1. udgave
Bogen er udgivet i Danmark af Forlaget Turbulenz

For mig er en god rejsebog, en som kan give mig et overblik over landets historie og kultur, do’s and dont’s, praktiske oplysninger og selvfølgelig en masse inspiration til oplevelser på destinationen. Og så skal den være let at slå op i.

[backpackerplanet_banner]blogpost1[/backpackerplanet_banner]

Ved første øjekast synes jeg, Lonely Planet’s danske udgave så noget tynd ud. Ved næste øjekast faldt jeg over lidt tryk- og stavefejl, som jeg ikke synes bør være i en oversættelse af en så velrenommeret bog. I det hele taget er sproget lidt stift og bærer måske præg af, at det er første oversættelse.

Men fra tredje øjekast synes jeg kun, at ”Oplev Thailand” var et positivt bekendtskab. Den lægger ud med en god overskuelig indholdsfortegnelse samt nogle praktiske tips til planlægning af rejse og overlevelse i landet. Ligeledes vinder bogen ved første gennemsyn også på dens ”best of”-del i starten af bogen, og at de forskellige sektioner er farveopdelt og dermed lette at tilgå som opslag. Udover ”best of”, har hver sektion også en ”higlights”-del, som kan give et hurtigt overblik over det bedste ved lige netop denne del af landet.

Bogen dækker hele landet, men er ikke særlig omfangsrig i dækningen. For eksempel er den nordøstlige del af Thailand kun beskrevet på få sider med highlight fra regionen i sektionen om Bangkoks udflugtsmål. Og det på trods af at flere og flere turister de seneste år har begivet sig på rejser til netop denne del af landet.

Og det er måske det overordnede indtryk af bogen, at den mest tager sig af de populære destinationer, hvor langt de fleste turister bevæger sig hen i landet, og ikke rigtig beskriver de mindre øer og mindre populære destinationer.

Det er i og for sig også helt fint, men som vant Thailandsrejsende synes jeg ikke, den kommer med noget nyt eller anderledes. Ligesom at den ville have skuffet, hvis jeg havde købt bogen med forventningen om at hele landet var lige godt dækket. Men var jeg derimod ny og uerfaren Thailandsfarer, som gerne vil opleve best of Thailand og/eller have et hurtigt overblik over, hvad landet tilbyder, synes jeg helt klart, bogen er leveringsdygtig med god information. Og så er den selvfølgelig på dansk, hvilket for mange formentlig vil være et plus.

Konklusionen må være, at det ikke er en bog, jeg vil anbefale til dem, som gerne vil se lidt andet af Thailand end de mest populære destinationer. Til det skal man have fat i den originale Lonely Planet Thailand. Til gengæld virker den som en rigtig god guide for førstegangsrejsende, eller til dem som gerne vil opleve det populære Thailand. Ligeledes virker den som et godt og mere seriøst alternativ til for eksempel ”Turen går til Thailand”.

Jeg vil klart holde øje med den danske udgaves udvikling, dette er jo trods alt kun første forsøg. Mon ikke der sker mere og mere for hver udgave der udkommer.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account