Interview med 31 årige Kenneth Egebjerg Rasmussen fra Odense, der har taget det store spring og har startet et rejsebureau i Vietnam.

Hvad fik dig til at tage helt til Vietnam for at starte et rejsebureau?
Det er en længere historie, men det hele begyndte i 2007 da jeg tog på backpackerrejse i gennem Thailand, Cambodia, Vietnam og Laos. Jeg var også lige et smut i Kina/Bejing med tog fra Hanoi.

Jeg mødte en masse spændende mennesker ikke mindst i Vietnam, som jeg løbende er vendt tilbage for at besøge. En eftermiddag jeg var ude at gå, så jeg et kæmpe dansk flag, jeg blev nysgerrig og skulle se nærmere på hvorfor der var et dansk flag. Der var en dansk restaurant som var åbnet af en vietnameser med en fortid på den danske ambassade i Hanoi. Udenfor sad en lokal pige og solgte ture rundt i og omkring Hanoi. Hende faldt jeg i snak med, og man kan vel godt sige vi datede lidt.

[backpackerplanet_banner]blogpost1[/backpackerplanet_banner]

Tiden gik og vi nåede nok kun at ses et par uger før turen skulle gå videre og til sidst ende i Danmark. Men inden da kom jeg til Hoi An, og det første der fløj gennem hovedet på var, HER VIL JEG BO. Jeg var i Hoi an, og blev forelsket i byen med det samme.

Jeg blev i Hoi an nogle dage og rejste videre. Da jeg kom tilbage til Danmark, holdt jeg kontakten med Trang som pigen jeg mødte i Hanoi hed. Vi aftalte at mødes året efter altså i 2008 for at rejse 14 dage ned gennem Vietnam sammen. Vi var dog på forhånd om at der ikke skulle blive mere mellem os. Dagen kom og turen skulle begynde, vi var 3, Trang, hendes bror og jeg.

Turen gik lidt op og ned fordi der var lidt søskende skænderi mellem dem. Det endt med han rejste hjem, og Trang og jeg rejste den sidste del af turen selv.

I 2009 nåede jeg ikke til Vietnam, med i 2010 blev jeg inviteret til Trangs bryllup i marts. Jeg tog til bryllup i marts og på sommerferie i juli.

I Danmark havde jeg en kollega der er Vietnameser, men har levet 30 år i Danmark, han fortalte om at han havde cyklet fra Hanoi til Ho Chi Minh City, det ville jeg også. Så det gjorde vi i 2011. Desværre nåede vi kun til Nha Trang, ca. 1.500 km, da jeg så fik problemer med knæet og måtte stoppe turen.

Jeg boede de 3 følgende måneder i Nha Trang, og havde selvsagt fået en kæmpe oplevelse ved at cykle de 1.500 km, ned gennem Vietnam. Det var helt fantastisk og jeg gør det gerne igen, dog måske på scooter/motorcykel næste gang..

Da jeg kom tilbage til Hanoi for at rejse mod Danmark, mødte jeg en ældre dame på gaden, jeg kan faktisk ikke huske de nærmere detaljer om hvor og hvordan, men vi faldt i snak, og hun tilbød mig at arbejde sammen med hende på hendes lille rejsebureau i den gamle bydel, lige ved den store kirke. Desværre havde jeg ikke tid eller penge til at blive, så jeg bad hende vente 6 måneder på at jeg fik sparet lidt penge sammen i Danmark.

Hun ventede og jeg tog tilbage og vi arbejdede sammen i ca. 8 måneder, hvor jeg styrede alt fra at finde de rigtige ture til gæsterne, tage mod betaling, servicere gæsterne, betale vores partnere, holde regnskab, ansætte personale og meget meget mere, inden der gik knas i det forhold, der var flere ting der gik galt, både med at hun ikke ville betale mig, de andre ansatte. Vi aftalte at det nok var bedst at lukke kontoret, det gjorde vi. Det var lukkede i 2 dage, så havde hun åbnet med en australsk veninde.

Nu var jeg sådan lidt skuffet, men også lettet. Jeg trak på skulderen, og bestemte mig for at lave en dansk hjemmeside med ture til og i Vietnam, det er den der i dag heder Vietnam-Rejser.dk. Jeg havde jo alle de gode kontakter fra min tid på kontoret, så nu var det jo bare om at kontakte dem, og få en aftale på lige fod med den vi havde på kontoret. Det fik jeg, og nu har Vietnam Rejser snart 1 år dag for de første gæster fra Danmark. Det er helt fantastisk, og jeg vil gerne takke alle de gæster der har besøgt mig og Vietnam, når året er omme, har der faktisk været over 250 gæster på besøg, og det syntes jeg er meget god når man tænker på det er en den første sæson.

Kort sagt blev jeg forelsket i landet, fik nogle gode bekendskaber, og fik en mulighed jeg ikke kunne afslå, derfor er jeg stadig i Vietnam.

Nævn dine egne top 5 seværdigheder i Vietnam – og fortæl hvorfor de er valgt?
Halong Bay: Halong Bay mener jeg er et must når man er i Vietnam. Bugten blev i 2012 kåret til et af verdens 7 naturvidundere, så det syntes jeg ikke man skal gå glip af. Kalkstens klipperne der rejser sig og skaber et fantastisk landskab, og er selv på en skyet eller regnvejrsdag et smukt syn. Tager man de rigtige ture, feks. på en 3 dages tur er der masser af kajak, og her kommer man ud hvor der ikke er så turistet og ser små hvide strande på måske 20-30 meter.

Sapa/Fansipan: Sapa er med landskabet i sig selv en oplevelse man bør unde sig selv. Du kommer på trekking tur mellem rismarkerne, og møder de lokale helt tæt på, og ser deres dagligdag. Med en privat guide får du mulighede for at komme helt ind til benet. Jeg vil ikke fortælle det hele her, prøv det og bliv overrasket.

Easy Rider: Hop op bag på en motorcykel, nyd at blive kørt rundt og vist dele af Vietnam som de færreste oplever. Guiden der også er din chauffør, stopper flere steder undervejs og fortæller dig om livet, viser dig kaffe, the, gummi plantager, hvor amerikanerne smed gift under krigen og meget meget mere. Hop op, hold fingeren på kameraknappen, nyd den smukke natur, det lokale liv, og tryk på knappen så du får minderne med hjem. Det er en fantastisk oplevelse.

Co To Island: Co To Island er paradis hvad strande angår. Det er uberørte strande, smukke og fantastiske som kun på film. Jeg skal helt sikkert tilbage, og nyde mere af de smukke og fantastiske sandstrande med det kridhvide sand. Ulempen ved Co To er at man som udlænding skal have licens for at tage derud, eller får man en bøde (det fik jeg), eller også får man lov at rejse tilbage igen uden at opleve noget. Servicen er heller ikke for udenlandske turister, men kan man se gennem fingre med det, samt små guest house der ikke ligger på stranden, hvor de lokale ikke snakker engelsk, men hvor der er de mest fantastiske strande, så er Co To lige dig.

Hoi An: Hoi An er for de fleste danskere fantastisk. Der er de lækreste strande 2,5 km fra centrum af Hoi An´s fantastiske og hyggelige gamle bydel. De små huse og gader der snor sig i bløde buer, er som Sapa og Halong Ba et must see. Der er så hyggeligt at man vil have mere og mere.

Jeg ved godt jeg kun vælge 5, men hvis jeg lige må nævne en som jeg ikke har set også.
Verdens største grotte Son Dong, er fundet i Vietnam for nogle få år siden, det ser helt ubeskriveligt fantastisk ud på billeder og video. Det er muligt at booke ture til den, men de koster fra $1.000 pr person, så det er ikke noget man bare lige gør.

Hvis man har én uge i Vietnam, hvad skal man så se?
Én uge er ikke meget, men lad mig give et eksempel:
Dag 1 Ankomst – Hanoi
Dag 2 Halong Bay
Dag 3 Halong Bay
Dag 4 Hoi An
Dag 5 Hoi An
Dag 6 Mekong Delta
Dag 7 Ho Chi Minh City

Med denne ene uge får du set et af verdens 7 natur-vidundere fra 2012, lidt af Hanois gamle bydel, Den fantastiske by Hoi An, man finder ikke noget andet i Vietnam som Hoi An, det frodige Mekong Delta, og det hektiske byliv i Ho Chi Minh City.

Vi anbefaler mindst 2 uger i Vietnam, hvis rigtig skal have lidt ud af det..

På 20 ord, hvad er den primære idé bag Vietnam Rejser?
At give vores gæster tryghed ved at vi er på destinationen, samt gøre dem glade via fantastiske oplevelser.

Hvad gør Vietnam Rejser anderledes end danske rejsebureauer?
Efter hvad jeg kan høre på vores gæster er de glade for vores kundeservice. Vi svare hurtigt på mail, man kan ringe til os på et dansk nr selvom vi er i Vietnam. Vi hjælper gæsten med planlægningen af deres rejse helt ned i små detaljer, vi hjælper med problemer og udfordringer på stedet, og ikke bag et skrivebord i Danmark.

Det væsentlige er nok at vi er på destinationen, og gæsten kan spørge os til råds, vi er her og ved hvad der sker. Andre større danske rejsebureauer har mere eller mindre trukket deres service ud af landet, og overladt det til lokale, og det er deres gæster mildesttalt ikke glade for.

Hvad gør Vietnam Rejser anderledes end udenlandske rejsebureauer?
Når du siger udenlandske går jeg udfra du mener de lokale der er i Vietnam. For det første snakker vi vores gæsters sprog. Det er nemmere at undgå misfortåelser, end hvis man skal snakke over telefonen med en der snakker dårlig engelsk.
Vi vil gerne havde glade gæster og god omtale, det ser mange (ikke alle) lokale lige gennem fingre med. De tænker desværre mere på penge her og nu, end at du som gæst måske kan anbefale og skaffe dem flere gæster i fremtiden.

Vi prøver så mange af vores ture som muligt, så vi ved hvad vi sender vores gæster ud på.

Hvad gør Vietnam specielt, og hvorfor skal man vælge Vietnam frem for de andre lande i Sydøstasien?
Hos Vietnam Rejser behøver man ikke købe en hel pakke med flybilletter, guide i 3 uger, alle aktiviteter planlagt og man kommer ikke til at rejse med en hel gruppe hele sin ferie. Vores uofficielle motto er “Rejs med frihed”. Hos os booker du kun de du har lyst til og ikke andet. Vi stiller ikke som krav at du køber din flybillet gennem os, for at du kan booke en tur til Halong Bay.

Vi er i Vietnam og har fingeren på pulsen, vi ved hvad der sker, og kan nemt hjælpe hvis du skulle komme ud for at du glemmer din pung/kreditkort i pengeskabet på hotellet, så sender vi den til din næste destination. Kommunikationen med os er hurtigere for dig hvis der skulle opstår noget uventet på din rejse, end hvis du skal ringe hjem til Danmark, måske sover de, der er jo 6 timers forskel. Vi er her, og har partnere i hele landet, så vi kan nemmere hjælpe dig hvis der skulle ske noget.

Nævn gerne et lokalt rejsetip, som ingen andre kender?
Mange er nervøse for at blive snydt på gaden, eller i små lokale shops, hvis de skal købe noget. Et tip er at gå i supermarkedet, elektronik-supermarkedet osv, og tjekke priserne ud. Så får man hurtigt en ide om hvad forskellige ting som vand, øl, brød, solcreme osv koster.

Men et tip om en god tur, så bør alle prøve en Easy Rider, jeg syntes alt for få prøver det, om ikke flere, så i hvert fald bare 1 dag. Det er en fantastisk oplevelse (hvis man får fat i den rigtige guide), hvor man bare kan sidde bag på og nyde turen og knipse løs med kameraet, bede guiden stoppe for at tage billeder, stille spørgsmål til natur og kultur.

Jeg kan kun sige PRØV DET…..

Hvad er Vietnam Rejser og hvad er fordelene ved at vælge Vietnam Rejser?
Vietnam Rejser er et dansk rejsebureau i Vietnam. Vi arbejder fra Vietnam og svare vores gæster pr mail og telefon, og hjælper dem med at sammensætte deres helt egen rejse rundt i Vietnam.

Vi er i Vietnam og ved derfor hvad der sker, og hvad der rør sig i landet. vi ved hvad vi sender vores gæster ud på.

2 Kommentarer
  1. Lone 8 år siden

    Jeg søger jeres Reg nr. og CVR nr. hvorfor står det ikke på jeres hjemmeside.
    Venlig hilsen
    Lone Minds

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account