Jeg vil gerne dele mine oplevelser med jer og opfordre jer til at tage til Laos. Jeg er lige kommet hjem fra en rejse i Asien. Højdepunktet var uden tvivl Laos.

Først og fremmest er det billigt at tage til Laos – man tager en flybillet til Bangkok og en bus fra Bangkok til Laos hovedstad Vientiane. Du får visum ved grænsen – husk 2 pasbilleder.

Tiden er gået i stå
Når du krydser grænsen til Laos er det som om tiden er gået i stå. Du kommer til et land, der ikke er påvirket af dagligdagens stress og jag. Her er venlighed i overflod – en skjult juvel i Asien.

Her er nogle steder jeg besøgte – nogle er meget besøgt om ved nogle er der næsten ingen turister. Opdelt fra nord til syd.

Vieng Xai
En fantastisk netværk af huler i et smukt område. Det var her den laotiske oprørs bevægelse havde hovedkvarter. Også kendt som den gemte by.

Luang Nam Tha
Økoturisme i det nordlige Laos med små landsbyer, jungle, bjerge, floder og gode muligheder for aktiviteter som trekking, kayak og rafting.

Luang Prabang
Laos´s gamle kongeby er en af de smukkeste i Asien. Her trives gammel fransk koloniarkitektur fint sammen med fantastiske buddhistiske templer.

Krukkesletten (Plain of Jars)
Et underligt sted at besøge :-). En slette men en masse kæmpestore stenkrukker, som man mener stammer fra bronzealderen.

Vang Vieng
Laos´s backpacker hovedstad. En lille by med placeret i en fantastisk smukt område med masser af limstensklipper og drypstenshuler. Prøv at rafte ned ad floden (husk solcreme).

Vientiane
Den laotiske hovedstad er helt fantastisk – slap af og lad verden glide forbi. Nyd et godt måltid, køb souvenirs og tjek de flotte templer.

Kong Lor hulen
Denne kæmpe drypstens hule er 7,5 kilometer lang og er en super trekking oplevelse. Når du er i området skal du besøge nogle af de etniske landsbyer – tag også en svømmetur i en af de krystalblå søer.

Vat Phou
Vat Phou er en af de bedst bevarede ruiner fra Angkorriget. Besøg den, hvis du ikke skal til Cambodia.

Si Phan Don (de 4.000 øer)
En helt unik øgruppe i Mekongfloden – floden er næsten 15 km bred i regntiden og der opstår en masse forskellige småøer. Nyd naturen og det smukke vandfald: Khonephrapheng.

Uanset hvor du befinder dig i Laos kan jeg anbefale at afslutte sagen med en god massage. Det koster næsten intet og er helt himmelsk :-).

Sørg også for at du engang i mellem sprænger budgettet og spiser på en rigtig god restaurant – du kan få et SUPER måltid fra kr. 200.

Hav en god rejse 🙂

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account