Er du i Australien og trænger til afslapning, hygge og kolde øl, er Queensland et godt sted at være. Her findes utallige pubber, hvor du rigtig kan mærke den støvede Outback-stemning. Snakke med de lokale stamkunder, mens du slukker tørsten med iskolde øl.


Her er nogle bud på pubs, der er at besøg værd i Queensland. 

Nindigully Pub / ”The Gully” – Hygge, grisevæddeløb og kolde øl
70 km nord for grænsen til New South Wales ligger den lille flække Nindigully, der huser den gamle rustikke Nindigully Pub, bare kaldet ”The Gully” i daglig tale. Denne bush-pub ligger på bredden af Moonie-floden med Outbacken i baghaven.
Pubben er den ældste i Queensland, og den ser ud, som den gjorde, da den fik sin licens i 1864.
Ud over at være den ældste pub, er den bl.a. også kendt for at have mere end 140 Akubra-hatte fra lokale landmænd og driftsledere hængende på væggene.
Du kan besøge det årlige grisevæddeløb, der altid finder sted sidste lørdag i november, eller du kan fejre Nindigully Nytår med fed fest og stort fyrværkeri på The Gully.

North Gregory hotel – “Waltzing Matilda”s pub
North Gregory hotel ligger i hjertet af Outbacken, i den lille by Winton.
I følge historien blev den elskede verdenskendte sang ”Waltzing Matilda” første gang sunget ved en live-optræden på dette hotel d. 6. april 1895. Så tager du her forbi og nyder et par øl med de lokale får- og kvægavlere, er du næsten garanteret en prøve på denne hyggelige folkehymne med nationalsangs-status.

Blue Heeler Hotel – Den australske kvæghunds pub
Godt 100km nord for Winton ligger byen Kynuna. Her finder du hotellet med det vov´ede navn Blue Heeler. Hotellet blev grundlagt i 1880´erne, og er i dag et populært sted at besøge.
I hotellets gavebod kan du finde alverdens ting og sager med hundepoteaftryk til ære for hotellets navn og menneskets bedste ven.
Som besøgende på hotellet er det god kutyme at efterlade en lille souvenir. Så væggene i stedets pub er fyldt med tøj, hatte og mange andre genstande, der er blevet tilbage fra gæsterne.

Walkabout Creek Hotel – kom og drik en øl med Crocodile Dundee
Når du er på pub-tur i Queensland, må du bare besøge dette så legendariske hotel og drikke kolde øl i pubben.
Det var jo her selveste Crocodile Dundee holdt til i filmene af samme navn. De lokale stamgæster skulle eftersigende være lige så farverige, som de blev præsenteret i filmene. Og du kan nok få dem meget for dig selv, for der kommer ikke mange besøgende til McKinlay.
Walkabout Creek Hotel hed oprindeligt Federal McKinlay Hotel, og det ligger I den lille støvede by McKinlay i Queenslands Outback.

Story Bridge Hotel / The Outback – på pub i Brisbane
Er du i Brisbane, er pubben The Outback på Story Bridge Hotel et godt sted at nyde en kold øl. Der er en meget rar og afslappet stemning på hotellet, der er bygget i 1886. Ud over at slappe af med vennerne og køle sig ned med iskolde fadøl, kan du spise gode pizzaer og andet lækker med i The Outback-pubben.

Romavilla vingård – besøg en Outback vingård
500km vest for Brisbane ligger byen Roma, der huser noget så sjældent som en Outback vingård.
Romavilla Winery blev etableret i 1863 og er placeret lige ved Bungil-floden. Her er varmt om sommeren og koldt om vinteren, hvilket er forhold ideelt for vinplanter at vokse i.
Du kan besøge vingården og smage deres berømte vine, der produceres med et minimum af pesticider.

Læs flere af Marias artikler på Kuffert og Kompas.

Foto (c) Tourism Australia / Basquali Skamaach

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account