Mødet med en bjerggorilla i Rwanda er noget, som du ikke kan forberede dig på. Bjergorillaer kan blive 3 gange så store som os, men er fredelige og tolerante overfor dem, der besøger dem.

Rwanda er et af de lande i Afrika, hvor du kan møde disse skabninger. Vi tog på rejsemesse i Berlin, hvor vi snakkede kort med Rwandas Turistråd og det er der blevet denne artikel ud af.

Et privilegium
Rwanda er hjemsted for cirka halvdelen af alle verdens bjeggorillaer, og det var her den berømte forsker Dian Fossey boede og studerede bjeggorillaer i 18 år. Alle os andre får kun 1 time ved gorillaerne, men det er også lidt af et privilegium.

Oplev bjerggorillaerne i Rwanda
Bjerggorillaerne bor i Virungabjergene, som ligger kun cirka 2 timer fra Rwandas hovedstad Kigali. Herfra er det oftest kun en kortere gåtur op til gorillaerne. De fleste der møder gorillaerne bliver overvældet over mødet. Aberne udforskes naturligvis på afstand, men alligevel er det en stor oplevelse.

Under besøget, der varer en time, oplever man bjerggorillaernes daglige rutiner med at spise, lege og hvile. Det er specielt en stor oplevelse at se de små og søde bjergorillaunger – man kommer bare i godt humør.

Hvad koster det at opleve bjerggorillaer i Rwanda?
Det koster 250 dollars (i 2008) at besøge bjerggorillaerne. Den eneste grund til at vi får lov til at besøge gorillaerne er, at der skal bruges penge til at bevare dem. Og det er alle pengene værd!

Læs mere om at besøge gorillaerne her

Billede er screenshot fra Rwanda Tourisms hjemmeside.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account