Image credit: jankranendonk / 123RF Stock Photo

Gouda forbindes af de fleste med Gouda ost eller Gouda rejseforsikring, men byen har meget mere at byde på end forsikringer og ost.

Ostemarked

Om sommeren har Gouda et levende ostemarked mellem vægthuset (Waag) og rådhuset (Gouda’s Stadhuis), hvor der sælges oste som for 100 år siden. Det er en meget spændende oplevelse, hvor man næsten kan fornemme, hvordan tingene foregik i gamle dage.

Rådhuset (Gouda’s Stadhuis)

Rådhuset i Gouda er en interessant, gotisk bygning, som i øvrigt også er et af Hollands ældste gotiske rådhuse. Rådhusets berømmelse har endda resulteret i en fuld-størrelse replika i Huis ten Bosch som er en forlystelsespark i Japan med hollandsk tema. Kalkstensfacaden udgøres af statuer, der personificere værdier for visdom, historiske hertuger og hertuginder. Sidstnævnte er tilføjet i årene fra 1695 til 1960’erne.

Sankt Johannes kirke

En anden bygning, der er værd at tage et smut forbi, er Sankt Johannes kirke, som er berømt for sine glasmalerier fra 1500-tallet. Malerierne skildrer bibelske- og historiske scener i deres 71 rammer, hvoraf de fleste kan dateres tilbage til det 16. århundrede. Det er ikke uden grund, at glasmalerierne har tiltrukket turister siden 1600-tallet.

Gå rundt i byen

Det at gå rundt i byen er en oplevelse i sig selv. At gå langs kanalerne og se de små broer er en spændende og anderledes oplevelse. Du vil se gamle pramme til sejlads på kanalerne, og statuer og gamle bygninger vil vise sig for dig på din eventyrs gåtur rundt i Gouda.

Er Gouda mere end lækker ost? Svaret er ja, hvis du spørger mig. Byen er i sig selv spændende at gå rundt i, og jeg var selv meget overrasket, da jeg kom til byen for et kort visit.

Foto: jankranendonk / 123RF Stock Photo

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account