Natasha arbejdede i nogle år som elev hos professionelle storvildtjægere i Tanzania, efterfølgende tog det hende næsten fem år at få sin licens som storvildtjæger. Det lykkes, og Natasha Illum Berg lever i dag som jæger i Afrika.

Selv om Natasha Illum Berg lever i naturen i Afrika, benytter hun den samme teknologi, som alle vi andre, der også har prøvet at være langt væk hjemmefra. Hun bruger computeren og mailer med familie og venner.

Det er dog ikke på den måde, at vi har fået fat i hende, Natasha Illum Berg har netop været på et kort besøg i Danmark blandt andet for at udgive sin bog “Floder af rød jord”. Hun er en travl kvinde, men alligevel lykkes det for Backpackers-online at få en snak med hende.

Fascination
Det er et usædvanligt karrierevalg Natasha Illum Berg har foretaget, og vi, der på trods af at vi elsker at rejse, også elsker den danske form for civilisation og de bekvemmeligheder, der følger med, undrer os over, hvad det helt præcist er, der er så fascinerende ved at leve som jæger i Afrika.

Natasha Illum Berg svarer, at for hende drejer det sig om de tydelige kontraster, som hun finder i Tanzania. De store vidder – der er plads til at gå ud og bare gå! Hun elsker stilheden, og muligheden for at mærke sig selv.

I forhold til civilisation er det Natasha Illum Bergs holdning, at den ikke nødvendigvis findes i storbyer. For hende er mange storbyer bare en tynd overflade. Hun mener, at civilisation er noget, vi kan finde i mennesker lige gyldigt om, de lever langt ude i naturen og ikke nødvendigvis i de storbyer, som mange af os sætter lig med civilisation.

Mandejob
Der er ingen tvivl om, at det er et mandejob, Natasha Illum Berg har valgt. Der er meget få kvindelige storvildtjægere, og hun er den eneste af slagsen i Tanzania. Det at være kvinde i et mandejob er noget, Natasha Illum Berg ofte mærker fra de andre jægere.

Det tog hende utrolig lang tid bare at finde en læreplads, og mange af de mandlige jægere mener, at hun – den blonde skandinav – skal rejse hjem hvor hun kom fra. Samtidig har hun ofte mødt skepsis og overraskelse hos kunder, der har bestilt deres jagtferie hos hendes mandlige chef, og som så møder en smuk ung kvinde, når de ankommer til Afrika.

Det har været og er stadig en evig kamp for Natasha Illum Berg at være kvindelig storvildtjæger, som hun selv siger, så føler hun ligesom mange andre kvinder, at hun skal gøre alting dobbelt så godt som mænd for at opnå den samme anerkendelse. Oveni i det er Natasha Illum Berg meget opmærksom på, at de få fejl, hun laver, bliver registreret og husket. Det er ikke tilladt for hende at træde ved siden af, uden hun straks bliver mindet om, at hun er kvinde.

Rejselyst
En af grundene til at Natasha Illum Berg valgte at rejse ud var udlængsel. En udlængsel mange af jer besøgende på Backpacker Planet også kender til. En af de store forskelle er dog, at Natasha Illum Berg ikke er vendt hjem igen, som de fleste af vi andre.

Natasha lever derimod midt i et af de mange lande/områder, vi andre gerne vil opleve og rejse igennem. Derfor spurgte vi naturligvis Natasha Illum Berg, hvad hun mener om de mange rejsende. Hende, der lever i naturen hver dag, og som ser, hvad der sker med den, når tusindvis af rejsende vil opleve netop den natur.

Natasha Illum Berg mener, at vi skal gøre meget for at passe på naturen og ikke ødelægge den, men samtidig siger hun, at vi ikke kan stoppe udviklingen, der netop går imod at mange unge rejser ud og gerne vil opleve verden. Derudover påpeger Natasha Illum Berg, at der jo findes mange naturparker i Afrika, som absolut er et besøg værd. De tjener penge på de besøgende – penge der bliver brugt til at bevare og passe på naturen.

Alt i alt synes Natasha Illum Berg, det er helt fint, at så mange unge vælger at rejse ud og se verden, vi skal bare huske, at vi er gæster i andre lande, vi skal opføre os som gæster og følge deres skikke.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account