En velskrevet rejsebog med fine iagttagelser

Dette er en god bog – en rigtig god bog faktisk. Forfatterens fortællerglæde og skarpe iagtagelser tager læseren på en rejse fra Hong Kong til Papua Ny Guinea, over stillehavets mange øer til Sydamerikas vestkyst og tilbage til Europa.

Af Carsten Jensen
Rosinante
219 sider
348 kr.
ISBN 87-735-718-73
Anmeldt af: Susanne Hanson

Bogen skal ikke betragtes som en decideret rejseguide, men som en fortælling om selve det “at rejse”. Jeg fik dog meget ud af at læse den med et godt atlas ved hånden.

Carsten Jensen formår at give et kulturelt, politisk, antropologisk og sociologisk indtryk af de verdensdele han besøger. Et billede vævet af dagbogsnotater fra mødet med mennesker, naturen og situationer der opstår undervejs, i en verden så forskellig fra vores nordlige. Som en rød tråd gennem hele bogen løber rejsens stemninger.

Enhver der har været på langtur kender de hurtige humørsvingninger, der opstår ved mødet med det fremmede og derved mødet med sig selv: melankoli, opstemthed, rastløshed, følelsen af at høre til og hjemve. Dette giver bogen en personlighed der fængsler, fordi det giver en historie bag fortællingen, om det at rejse alene og det længere rejser ofte er: mødet med sig selv. Dette lidt tungere emne fletter sig ud og ind i fortællingen og kan sjældent skilles fra selve rejsebeskrivelsen.

Hver anekdote opstår netop der, hvor den rejsende må spørge sig selv om, hvad der foregår i den pågældende situation, hvor alle skikke og normer er ukendte eller, hvor man tvinges til at tage stilling til det der udgør et andet menneskes liv. Og det er vel ligepræcis derfor vi rejser ud og opsøger det ukendte, fordi man lige præcis i den situation må stille spørgsmål ved sig selv som produkt af sin baggrund. Bogen er også et bevis på, hvor store oplevelser der ligger og venter, hvis vi tør åbne op og blotte os i mødet med andre mennesker, men også en fortælling om hvor svært det er.

Bogen er en fortsættelse af “Jeg har set verden begynde”, men de kan sagtens læses uafhængigt. Du finder også anmeldelse af denne bog her på siden.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account