Fra mit vindue i flyveren har bjergkæden The Alaskan Range længe vist vejen mod nord. Jeg begynder så småt at trippe utålmodigt, drømmen om at opleve The Pan American Highway, der starter i Alaska og slutter i Chile, er nu kun en halv time fra at gå fra en drøm til at være en realitet.

Landingsstellet kysser blidt jorden i Anchorage, og snart fyldes mine lunger med den friske arktiske luft. I lufthavnen bliver jeg påmindet om, at civilisationen nu ophører, at jeg ikke længere er på toppen af fødekæden. En kæmpe stor udstoppet grizzly og isbjørn tager pænt imod i lufthaven. Jeg gribes af en følelse af angst, men også spænding over, hvad der venter mig i den kommende tid.

Jeg får checket ind på et hostel, og går på opdagelse i Anchorage. Jeg glemmer alt om aftensmaden, da her er lyst næsten hele døgnet. Jeg får dog kokken på en bar overtalt til, at lave mig en burger, selvom køkkenet har lukket. Jeg falder i snak med en af de lokale, og inden længe er jeg inviteret med på en anden bar. Lidt over midnat, et par fadøl og en del lokale historier senere, sætter John mig af på mit hostel, og siger at jeg bare kan ringe, hvis jeg får brug for hjælp. En rigtig god første dag!

Dybe fjorde og vild natur på Kenai halvøen
Næste morgen rumsterer min værelseskammerat, jeg siger godmorgen, og spørger ham, hvor han skal hen. Han er på vej til Seward på Kenai halvøen – i løbet af 15 minutter har jeg pakket min rygsæk og sidder sammen med Amin i hans bil. Vejen er fantastisk smuk, med udsyn til snedækkede bjerge hele vejen, og Bald Headed Eagles svævende på en skyfri himmel, gør det svært at holde øjnene på vejen. Seward er en hyggelig lille fiskerby, der om sommeren oplever et turistboom – heldigvis er de første turister endnu ikke ankommet. Amin, min rejsekammerat, og jeg slår teltet op ved stranden og har den smukkeste udsigt over fjorden.

Jeg går ind til byen for at snakke med forskellige tur-operatører, der kunne være interessante for Culture Adventure. I adventure centret kommer jeg i snak med Jeff fra New York, som lige er kommet hjem efter fem dages vandring i vildmarken. Han virker til at være en fin fyr, og jeg spørger, om han ikke vil campere med os. Snart er teltene slået op, og det bliver starten på en super aften, hvor vi sidder rundt om bålet og fortæller rejsehistorier.

Jeff rejser også alene og har godt en uge tilbage af sin tur, så vi beslutter at rejse sammen nogle dage. Det bliver igen sent, og jeg finder ud af, at min sovepose ikke egner sig til Alaska, heller ikke selv om jeg har alt mit tøj på…

Bjørne og snevandring på Harding Icefield
Vi har valgt at vandre op til gletscheren Harding Icefield. Amin giver os et lift til Exit gletscheren, hvorfra vi er på egen hånd. Stierne er endnu ikke åbnet, og snart befinder vi os i knæhøj sne. Vejret er pragtfuld, så vi bekymrer os ikke så meget om, hvor vi er, men er overbeviste om, at vi nok skal finde op til toppen af gletscheren. Efter nogle timer finder vi os selv fanget mellem gletscheren og en klippevæg…hmmm. Vi spotter en rute over bjerget, men ser pludselig noget bevæge sig…bjørne! Wauw…vi bliver lidt urolige, da vi ser, at det er en sort bjørn, og at den har tre unger. Bjørnen lader dog ikke til at vise interesse, så fra sikker afstand iagttager vi ungernes leg. Fantastisk at se bjørne på den første dag alene i vildmarken.

Da bjørne med unger, betegnes som dårligt selskab, vælger vi en sneskakt op ad bjergsiden. Vi sparker støvlesnuderne ind i sneen, og kæmper os op, vi fortsætter op i 45 minutter, vi kan stadig ikke se toppen, og siden bliver stejlere og stejlere. Vi er nu ca.150 meter oppe, og vi bliver en smule beklemte ved situationen, for nedturen kan nu få ubehagelige konsekvenser. Vi beslutter os for at forsætte lidt endnu, da jeg mister fodfæste. Et dødsskrig giver nu ekko i slugten (tro mig, dødsskriget lyder ikke specielt heroisk)…jeg falder en meter og får heldigvis fodfæste igen, puha det var tæt på! Vi sætter os på en busk og diskuterer situationen igen.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account