Vores rejse til Island startede den 26 december 2004, og der var bidende koldt da vi landede i Keflavik. Et par dage forinden havde Island haft stormvejr, og da bilen med sandwich var væltet, og derfor intet kunne servere på overfarten var vi mægtig sultne. Og det, selvom turen til Island fra København ikke varede mere end 4 timer.

Kontrasternes Land

Vi havde en uge på Island, hvor vi skulle opleve den store natur. Islændingene har meget at byde på om vinteren. Is, sne, regn, pløre, storm, vind og skyer. Vi lejede en firehjulstrækker i tre dage og satsede på, at kunne nå nogle af deres store naturattraktioner som geysere, vandfald, vulkaner etc. Vi vidste, at store dele af islands veje er lukkede om vinteren. Men efter at have rådført os hos de lokale, blev vi enige om, at vi nok med vejrets velsignelse kunne nå ”Geysir” og ”Gulfoss”. 

Vi tog af sted hen på formiddagen, og fik med møje navigeret os ud af Reykjavik. Efter at have kørt gennem spejlblanke snedækkede bjerge i noget vi danskere nok vil betegne som kraftig snestorm, med et sigte på ca. 10m. måtte vi indse, at turen måtte opgives. Vores bil magtede det simpelthen ikke. Islændingene kørte med pigdæk og folk stod ud for at påføre dækkene snekæder. Efter at have rutsjet rundt på vejen til fare for os selv og de øvrige bilister vendte vi om. Efter ti min. Kørsel vendte vejret til klart og stille vejr. Vi fortsatte mod Vik, og endte ved verdens ende.

The Blue Lagoon
Dag nr. to, lært af gårsdagens erfaringer (og nederlag) besluttede vi os for at sætte os nogle mål vi ville kunne nå. Vi ville udforske Reykjanes, og turen skulle gå fra Reykjavik til ”The Blue Lagoon”, Grindavik, rundt om øen og nordpå mod Keflavik. Målene blev nået. Reykjanes var den dag kun sporadisk snedækket, og landskabet var et miks af sort lava, bjerge, mos og sne. Utroligt smukt. Her lever der trolde, alfer og altskens godtfolk, desværre var der ingen på vores billeder da vi kom hjem, men jeg er sikker på at de var der, for det sagde de, dem vi boede hos. 

Fladt var landskabet, og vi kørte mod bjergene. Damp stod op i vejret og vi måtte ud af bilen for at se hvad der mon skete. Varmt vand i koldt vejr giver dampskyer, og det viste sig da vi kom tættere på, at ”The Blue Lagoon” faktisk var her og faktisk VAR varm.

Efter at have hoppet i alverdens turistfælder jorden rundt, tvivlede jeg nok lidt på at det også kunne være varmt når det stormede så man næsten ikke kunne stå oprejst og vinden føltes som -15 grader. Men ikke desto mindre lå vi 20 min. Efter i det herligste turkise 30 grader varme vand. Plaskede rundt og følte at vi var i himmerige. Ren luksus for en bleg dansker på Island.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account