Islam er idag efter kristendommen den næststørste religion i verden

I dag er der over 1 milliard muslimer i verden. De flest muslimer i Indonesien, Malaysia, Pakistan og de tidligere russiske republikker. Ca. 21 % af alle verdens muslimer lever i Mellemøsten.

Groft sagt kan Islam og muslimer opdeles i Sunnittisk Islam og Sunnittisk Islam (ca. 90 %) og Shia Islam og Shiitter (ca. 10 %).
Lige som kristendommen variere fra område til område er der også stor forskel på Islam alt efter hvilket land eller område man befinder sig i.

Islam historie
Muhammed er den sidste i en lang række af profeter som også indeholder Abraham, Moses og Jesus (Iflg Islam er Jesus ikke guds søn). Omkring år 610 e.v.t. imens han levede i Mekka fik Muhammed den første af sine åbenbaringer, der i dag er den del af koranen. Mekka var på daværende tidspunkt en blomstrende handelsby og religiøst center for en religion bestående af flere guder og gudinder. Muhammed blev hurtigt upopulær med sine meninger om den ene Gud, om Dommedag og om social retfærdighed og lighed så omkring år 622 rejsete han til Hidjra (622 regnes for derfor som år 1 i den islamiske tidsregning). I byen Yathrib (Medina) etablerede Muhammed med sine tilhængere et islamisk samfund med Muhammed som politisk og åndelig leder.

I 630 erobrede Muhammed Mekka og Ka’aba’en.
Alle islamiske traditioner har Ka’aba’en som samlingspunkt og med Mekka er den et slags symbol på den ene Gud. Det er derfor at alle muslimer mindst engang i deres liv skal drage på pilgrimsfærd til Mekka og troende muslimer under bønnen vender sig imod Mekka. Bønnen (salâh) afholdes 5 gange i døgnet. Den bedste bøn, er den der holdes i fællesskab (jamâ´ah) i en moske. Denne bøn giver 27 gange mere i belønning i forhold til den der afholdes i skole, på arbejdet eller i hjemmet.

De 3 vigtigste steder i Islam
Mekka/Ka’aba’en er i dag knudepunktet for Islam. Ka’aba’en blev byggede af Adam og senere sat i stand af Abraham (Ishmael) og hans søn. En sort sten som faldt ned fra himmelen og bragt til Abraham af en engel. Denne sten symbolisere sammenholdet imellem Gud og menneskene. Abraham satte den sorte sten i Ka’aba’ens østlige hjørne.

Klippemoskeen som er byggede af Abd al-Malik ca. i år 690 e.v.t. er den ælste eksisterende muslimske bygning. En nat blev profeten Muhammed vækket af englen Gabriel og ført til Jerusalem. Der mødte han de tidligere profeter Adam, Abraham, Moses og Jesus, som han ledte i bøn.

I Profeten Muhammeds Moske i Medina ligger Muhammed, som statsmand og skaber af den første islamiske stat, begravet og det er også i Medina store dele af Muhammeds og hans families liv har foregået.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account