Hurtigtørrende håndklæde guide

Alle har prøvet at hive et håndklæde op ad tasken, der har ligget i en stramt lukket plasticpose hvor temperaturen har været over gennemsnittet. I dét posen åbnes og håndklædet skal hænges til tørre, forstår man pludselig glæden ved et hurtigtørrende håndklæde.

Dette problem kender mange backpackere til, og derfor har vi i denne artikel fokus på hvordan man finder det bedste hurtigtørrende håndklæde.

Hvad skal man være opmærksom på ift. et hurtigtørrende håndklæde?

Der er et par essentielle ting der er absolut nødvendigt når man skal rejse – og dette er ifølge os, uanset om du er afsted på de kortere eller længere eventyr. Det er nødvendigt med et førstehjælpskit hvis skader skulle opstå, et par gode vandresko og sidst men ikke mindst, et hurtigtørrende håndklæde.

Når du er på farten, bliver et håndklæde lavet af mikrofiber hurtigt en god kompagnon. I dagligdagen er et stort og lækkert håndklæde for os klart at fortrække. Men når du rejser og har dit udstyr i en rygsæk, er der ikke plads til et stort håndklæde – og ikke altid tid til at vente på det bliver tørt.

Hurtigttørrende håndklæder er som skabt til backpacker- og outdoor rejser, fordi de er:

  • Let i vægt
  • Fylder ikke meget i rygsækken
  • Tørre på gennemsnitligt 10 minutter
  • Kan bruges ved alle lejligheder hvor håndklæde kræves
  • Mangler du et tæppe, kan dette også benyttes

Hvorfor tørre et hurtigtørrende håndklæde hurtigt?

Et hurtigtørrende håndklæde er produceret i et andet materiale, end hvad et håndklæde normalt er lavet af. Et håndklæde lavet af bomuld absorberer vandet, og bliver heraf hurtigt tungt og vådt.

De fleste hurtigtørrende håndklæder er lavet af en materiale blanding af bambus, linned, bomuld samt mikrofiber. Denne blanding gør at håndklædet ikke suger vandet til sig, men ”stryger” vandet af din hud. Vi har valgt kun at have hurtigttørrende håndklæder af mikrofiber, da vi syntes dette materiale tørre hurtigst, føles blødest og egner sig bedst til et rejsehåndklæde.

Hvilken størrelse skal du vælge?

En af de gode ting ved denne form for håndklæde, er at det ikke fylder ret meget uanset størrelsen – og netop derfor, egner det sig perfekt til et rejsehåndklæde når man rejser. Du kan med fordel derfor have et i både din håndbagage samt rygsæk – fx til en tur til Thailand.

Vi vil anbefale dig at have mere end et med på din tur. Et større og et mindre håndklæde. Skal du bruge tid på stranden, er der ikke noget værre end at anvende et håndklæde der er for småt. Det kan hvis du som kvinde skal ud at rejse, være en fordel med to styks – et til håret og et til kroppen.

Det bedste valg vil være et håndklæde med mål på 60×120 eller større – især hvis mikrofiberhåndklædet skal anvendes som dit primære håndklæde på turen. Hvis ikke, så skader det ikke med et håndklæde der er for stort end for småt.

Ønsker du at vaske dit håndklæde, skal de vaskes som almindelige håndklæder ve 60 grader. Vær’ dog opmærksom på, hvis der skulle stå andet på vaskeanvisningen (de fleste fiberhåndklæder må ikke kommes i tørretumbler).

Tre gode bud på hurtigtørrende håndklæder

Her kan du se et udvalg af hurtigtørrende håndklæder fra populære butikker såsom Backpackerlife.dk og Friluftsland.

Highlanders hurtigtørrende 150 x 85 cm

Et hurtigtørrende håndklæde fra Skotske Highlander er et af de bedste på markedet – både når det kommer til kvaliteten og prisen. Håndklædet er blødt i brug, og visker vandet af huden. Håndklæderne måler 150 X 85 cm., og er derfor et af de større håndklæder. Dette håndklæde kommer i fem forskellige farver og vejer blot 300 gram. Skal vaskes på 60 grader.

Backpackerlife hurtigtørrende håndklæde
En populær model fra Skotland er dette håndklæde

Sea to Summit

Sea to Summit’s hurtigtørrende håndklæde er superlet og kompakt. Håndklædet er lavet af mikrofibre, og absorbere op til tre gange sin egen vægt i væske. Størrelsen på dette håndklæde egner sig perfekt til både bade- og strandhåndklæde. Håndklædet har en størrelse på 60 X 120 cm. Skal vaskes på 60 grader.

En populær model fra Sea To Summit fra Friluftsland

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account