Alt om de berømte guidebøger

I år (2003) er det 30 år siden, at den første Lonely Planet guidebog blev påbegyndt. I dag er bøgerne verdenskendte og de foretrukne bøger blandt backpackers.

Ved deres køkkenbord i Australien begyndte Maureen og Tony Wheeler, i 1973, at skrive den første rejseguide i Lonely Planet serien – bogens navn blev ”Across Asia on the Cheap”, og med udgivelsen af den var et imperium født.
I dag findes der nok ikke en backpacker, der ikke kender Lonely Planet, og de fleste backpackers har da også en Lonely Planet guidebog med i rygsækken.

Den gule bibel
Efter en 18 måneders tur rundt i Sydøst Asien blev bog nummer to i Lonely Planet serien  skabt. “South-East Asia on a Shoestring” blev på grund af  dens gule farve og dens popularitet kaldt den gule bibel. I dag, 30 år efter, er “South-East Asia on a Shoestring” stadig den mest populære guidebog for rejsende i Sydøst Asien.

I 1976 kom guiden om Nepal, og den blev efterfulgt af en række guider. I 1977 kom blandt andet guidebøger til Australien, Europa, Afrika og New Zealand.
I dag udgiver Lonely Planet guidebøger til mere end 250 rejsemål verden over samt parlører, rejsebeskrivelser, aktivitetsguider m.m.

Hvorfor hedder guidebøgerne Lonely Planet?
Navnet Lonely Planet kommer fra Joe Cocker og Leon Russels sang ”Space Captain” hvor de synger ”lovely planet”, hvilket Tony hørte som ”Lonely Planet”. En fejltagelse skabte altså navnet på disse berømte guidebøger

Har Lonely Planet de bedste guidebøger?
Svaret er både ”ja” og ”nej”. Dels svinger bøgerne meget i kvalitet fra rejsemål til rejsemål og dels har bøgerne sine fordele og ulemper. Fordelen ved bøgerne er, at de ofte er gennemarbejdede – og de er altid let at gå til og finde rundt i.

Ulempen ligger i deres popularitet – tusindvis og atter tusindvis af backpackers rejser efter Lonely Planets guidebøger, det betyder at man kommer de samme steder hen, og ser de samme ting.

Forlad Lonely Planet ruten…
Et godt råd fra Backpacker Planet er, at man ikke altid skal følge Lonely Planets anvisninger. Angående rejsemål, så spørg andre rejsende – tjek med det lokale turistråd – tjek også andre guidebøger. Angående valg af hotel, restaurant og så videre har bøgerne stor magt – besøg også andre steder. Bare fordi de ikke er i guidebogen kan de sagtens være gode.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account