Efter at have taget trekket til Annapourna Basecamp, forstår jeg bedre hvorfor sherpaerne betragter bjergene som guder. I forhold til disse kæmpe toppe kan man kun føle sig lille og totalt ubetydelig.

Trekket til Annapourna Basecamp (ABC) har fået mange lidet flatterende ord hæftet på sig, som Coca Cola trekket og lignende. Det er dog ingen grund til ikke at tage trekket, der byder på fantastiske bjergudsigter.

Trekket kan let klares som et tehustrek, og der serveres pizza og lignende hele vejen op til toppen. Derfor er det også begrænset, hvor meget Nepalesisk kultur at trekket byder på, men til gengæld er udsigten fra toppen sublim, fantastisk og nogle flere tillægsord.

Trekkets udgangspunkt og afslutning er Pokhara, og trekket tager et sted fra 7-16 dage alt efter hvor hurtigt du går, og hvor meget du tager dig tid til at nyde landskabet og bjergudsigterne.

Herunder kommer en kort beskrivelse af vores trek til ABC, der tog 7 dage.

Første dag
Phedi 900 m – Hot Spring 1760
Startede tidligt i Pokhara og tog en taxa til Phedi. Ruten var smuk fra starten og gik gennem jungle, forbi vandfald og op ad MANGE trapper og sluttede i Hot Springs.

Anden dag
Hot Springs 1760 m – Bamboo Cottage 2320 m
Vi startede dagen perfekt med et bad i de varme kilder, en helt eminent start. Snart havde vi en fantastisk udsigt til Annapourna South. Undervejs havde vi fornøjelsen af at gå ned af en lang trappe, der ledte tankerne hen på, at vi skulle samme vej tilbage.

Tredje dag
Bamboo 2320 – Deurali 3230
En rigtigt let dag, hvor vi kun gik i nogle få timer og blandt andet gik gennem en hellig skov.

Fjerde dag
Deurali (Hviledag)
Dagen blev til en hviledag, da jeg blev syg og kastede blod op. Heldigvis var der også en læge på trek, som beroligede mig, og sagde at jeg godt kunne fortsætte opad.

Femte dag
Deurali 3230 – Machipucare Basecamp 3740
Efter sygdommen er modet tilbage, selvom jeg ikke var ved fulde kræfter efter sygdommen. MBC bød på en fantastisk udsigt. De trekkere der har været på ABC beretter om en fantastisk udsigt. Udsigten fra MBC er også ganske udmærket, jeg glæder mig til i morgen.

Sjette dag
MBC 3740 – ABC 4200 – Chomrong
Startede trekket opad kl. 06.00 og efter lidt mere end en time stod vi på Annapourna Basecamp. Wouv, HVILKEN UDSIGT. Annapourna 1 føltes som om, man kunne gå over til det og det havde vi også lyst til. Pludselig forstod jeg, hvorfor nepaleserne betragter bjergene som guder. Synet var klart det mest imponerende hidtil i mit liv. Ligeså imponerende var det at der ikke bare er et bjerg at se på, men bjergene omringede mig simpelthen. Efter at have nydt synet, gik turen nedad og vi stoppede i Chomrong.

Syvende dag
Chomrong – Pokhara
I dag fandt jeg ud af, at nedturen på et trek tit er hårdere en opturen. Mine knæ var ømme men holdt, og om aftenen tjekkede vi ind på vores hotel i Pokhara. Se udsigt fra hotellet nedenfor.

Som afslutning på artiklen, vil jeg kun anbefale trekket til Annapourna Basecamp. Der er gode tehuse hele vejen op, landskabet er utrolig flot, og udsigten fra toppen er mindre end fantastisk.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account