Vandresko

Omend du skal på en vandretur i Mols Bjerge, i de store norske fjelde eller gå en af Caminoens pilgrimsruter, er det essentielt med de rigtige vandrestøvler. Det øger turen markant, hvis fodtøjet sidder lige i skabet – det bliver både du og dine fødder glade for.

Alle har prøvet at sige til sig selv: ”jeg kan sagtens have disse sko på, de plejer hverken at skarve eller give vabler”, for så at opleve det stik modsatte – ømme fødder, vabler på hælen og et humør i den dårlige ende af skalaen. Sneakers og andre sko kan være gode at gå i, men er ikke beregnet til de længere vandreture. Det er her vores varmeste anbefalinger at hoppe i et par vandrestøvler.

Hvilken vandrestøvle skal jeg vælge?

Vi anbefaler altid at gøre dig overvejelser omkring, hvad dit udstyr skal bruges til. Det samme gælder også når du skal finde de rigtige vandrestøvler. Har du planlagt en rejse hvor store dele af tiden bruges til fods, eller har du blot planer om et par vandreture eller to, er der forskel på hvilken støvle der egner sig bedst

Der findes to former for vandrestøvler. Highcut- og lowcut. Hvad er forskellen på de to? Jo, det skal vi fortælle dig:

High-cut:

  • Egnet bedst til hårdt og udfordrende terræn
  • Gode til lange vandreture
  • Giver bedre støtte om anklen
  • Tungere i vægt

Low-cut:

  • Egner sig bedst til kortere vandreture
  • Giver god mobilitet til dine ankler
  • Lettere i vægt

Fælles uanset model:

  • Gå gerne dine vandrestøvler til inden du tager afsted
  • Gå en str. op end hvad du normalt bruger, hvis du skal bruge dine støvler i koldere temperaturer. Tykkere sokker kan være nødvendigt.
  • Giv dine støvler en omgang imprægnering inden brug.

Har du derfor planer om en backpackerrejse, hvor du skal på lange og smukke vandreture i Cambodias jungle eller Thaiands bjerge – et sted hvor terrænet er ujævnt, er high-cut vandrestøvler det bedste valg. Low-cut støvlen egner sig til de kortere ture som f.eks. dagsture. Støvlen giver meget mobilitet omkring dine ankler, der sikre dig en bedre bevægelighed.

Skal du ud at rejse hvor vandreture ikke er din primær aktivitet, vil vi anbefale dig at tage et par low-cut vandrestøvler med. Denne model er nemmere at pakke ned i din backpack, uden den optager alt pladsen i dit hovedrum. Når du er ankommet til din destination, kan du altid påspænde støvlerne på din rygsæk ved brug af påspændingsmulighederne.

Er vandrestøvler bedre end almindelige sko?

Forskellen på vandrestøvler og et par sko du ellers går godt i, er at de er produceret til hver deres formål. En vandrestøvle er designet til at kunne give dine fødder en god ergonomisk støtte på dine vandreture, således dine fødder kan holde til et barsk terræn, lange ture og skiftende vejr.

Vandrestøvler har en anderledes sål og en tykkere bund, der øger komforten.

Kommer du ud for et hårdere terræn, skal din sål hverken være for tynd- eller blød. Er den for blød, vil dette mindske din ergonomiske komfort.

Dog skal du have dette i mente: du vil med stor sandsynlighed altid få ømme fødder, efter din første vandretur – uanset om du har vandrestøvler på eller ej. Men uanset hvad, så husk vabelplaster.

Vandresko- og støvler er lavet i et yderst slidstærkt materiale, der gør dem egnet til mere barske forhold. Det vil være muligt for dig at få både sommer- og vinter vandrestøvler. Som udgangspunkt er forskellen på de to modeller, at en sommerstøvle er bedre åndbar. Uanset model, er vandrestøvler vandtætte og har altid et solidt vej- og terrængreb, der sikre dig bedre skridsikkerhed på din tur.

Vores to gode bud

For at hjælpe dig bedst muligt på vej mod de rigtige vandrestøvler, har vi samlet to gode bud . Et par gode vandrestøvler behøver ikke at koste kassen, og derfor har vi også dette for øje ved begge bud.

Backpackerlife.dk’s low-cut vandresko

Sommervandresko fra Backpackerlife.dk

Backpackerlife.dk’s vandresko kan bruges som en sommervandrestøvle, da skoen giver bedre åndbarhed. Vandreskoen har en formstøbt indersål og gummi i bunden, der øger komforten ved brug. Skoen er let i vægt og nem at have med på farten.

Skoen sidder på trods af dens lave design, godt om foden og giver en optimal støtte. Dog er denne støvle ikke egnet til voldsomt terræn. Skoen er med snørrebånd der nemt kan strammes efter eget behov. Denne vandresko er den del af low-cut kategorien. Skoen er i ruskind.

Backpackerlife.dk tilbyder vandresko- og støvler til både mænd og kvinder.

Friluftland’s high-cut vandrestøvle

High-cut vandrestøvle fra Friluftsland.dk

Friluftsland’s high-cut vandrestøvle egner sig perfekt til de længere vandreture – og specielt hvis du vandre i et køligere klima. Støvlen er let i vægt, selvom støvlen er high-cut, og komfortabel i brug.

Vandrestøvlen er produceret i et vandtæt materiale med GORE-TEX-membran. Denne støvle kan derfor også bruges som en god vinterstøvle. Støvlen er af ruskind.

Friluftsland tilbyder vandres støvler til både mænd og kvinder.

Ellers kan du som alternativ også tage et kig på den danske shop Outstore, som er iværksættere der også sælger outdoor udstyr.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account