Husk at stemme ved valget

Når man tilbringer rigtig lang tid i en rygsæk uden for Danmarks grænser, så glemmer man engang imellem de ting som andre tager for givet.

Nu er der udskrevet valg til Folketinget, men hvordan stemmer jeg, når nu jeg opholder mig i Kina, Indien eller et helt tredje sted.

Desværre har de ikke gjort det så nemt, at man bare kan logge ind på en computer men ens NemID. Der skal mere til for at komme til at stemme i udlandet.

Når du er ude og rejse kan du brevstemme, men det kræver at du møder op på en dansk ambassade eller ved et dansk konsulat. Klik her – og du kan se, hvor du skal henvende dig i de forskellige lande rundt omkring i verden.

Når du så møder op for at stemme i udlandet, er det vigtigt at du medbringer gyldig legitimation, så som pas, kørekort eller sygesikringsbevis. For at stemme til folketingsvalg skal du have dansk statsborgerskab og have fast bopæl i Danmark.

Sidste men ikke mindst skal du sørge for at stemme i god tid, for din stemme skal sendes med posten til Danmark, så den er fremme inden valghandlingen går igang.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account