Kender du fornemmelsen af at tjekke netbanken og finde ud af, at der er brugt for mange penge?

Eller har du prøvet at rejse med en ven, og I har glemt, hvem der har betalt hvad?

Det er ofte sværere at holde styre på økonomien under rejsen end derhjemme. Valutaer skifter, nogle gange er man presset og nogle gange bliver noget bare dyrere end forventet.

Selv om du har det den bedste planlægning og det bedste budget, så kan det være at det bare ikke holder. Her får du nole gode råd, så du bedre kan holde styr på pengene på din backpackertur.

 1. Lav et budget og hold det. Et rimeligt detaljeret budget giver et godt overblik over udgifter på rejsen. Gør plads til ekstra udgifter som dykkerkursus, faldskærmsudspring eller lignende.
 2. Læg også noget fra til uventede udgifter (de kommer altid alligevel).
 3. Noter alle udgifter undervejs. Når jeg rejser gennemgår jeg hver aften dagens udgifter, og ser om budgettet overholdes. Dette kan både gøres i en notesbog eller i en app.
 4. Hvis du rejser alene eller til dagligt har fællesøkonomi med den du rejser med, så er det nemmere at holde styr på sine udgifter. Men rejser I flere sammen så husk at afstemme rejsebudgettet inden I rejser og sammen under rejsen.
 5. Hvis du rejser med en god ven eller veninde, så skal I inden afrejse finde ud af, hvad der er fællesudgifter og hvad der ikke er det. Penge kan desværre nogen gange splitte venskaber ad.
 6. Som opfølgning på råd nummer 4 kommer her den første app. Den danske app Weshare, der er udviklet af folkene bag mobilepay er dejlig til at registrere større udgifter på rejsen. Alle rejsende kan se, hvad der bliver lagt ind og alle kan følge med.
 7. Hav også en fælles pung til mindre udgifter som måltider, øl, transport. Skift mellem jer til at lægge penge i fællespungen og noter det i Weshare appen (Download her).
 8. Når budgettet skal holdes og I skal notere, hvad I har brugt penge på, så kan det være en god ide at bruge en app til dette. Jeg har researchet lidt på mulighederne og fundet 2 budget apps til Android og 2 budget apps til iPhone.
  Trabee (Android)
  Trip Expense Manager (Android)
  Trail wallet (iPhone)
  Wander wallet (iPhone)Prøv ovenstående apps, og se om de passer bedst til dig. Hver app har sine fordele og ulemper,

Foto: quinntheislander – Pixabay

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account