Du har taget beslutningen om at tage på den store backpackertur, og du er begyndt at glæde dig. Men hvor skal du rejse hen? Og ikke mindst, hvad koster det?

Sydøstasien – det populære og gode valg
Sydøstasien er et godt valg for nye backpackere, da det er nemt at rejse rundt i disse lande. Der er utallige seværdigheder og attraktioner, og så er der mange andre backpackere.
Sydøstasien byder på fantastiske strande, smukke religiøse templer, utroligt lækker mad – og så er lokalbefolkningerne supervenlige.
– Prisniveau: Lavt (kr. 100,- til 150,- om dagen på lavbudget)
– Flybillet: Mellem (Cirka kr. 4.500,- for flybillet t/r)

Indien og Nepal – Klassiske, men lidt sværere backpackerlande
Hvis hippierne var de første rigtige backpackers, så var Indien og Nepal de første store backpackerlande. Indien er et kalejdoskop af farverige oplevelser, men kan være svær at tackle som førstegangsrejsende – specielt for piger, uanset om de rejser alene eller sammen.
Nepal er lettere at rejse i end Indien og byder på verdens bedste trekking i Himalaya-bjergene, samt dejlige kultur- og naturoplevelser i lavlandet.
– Prisniveau: Mellem (Kr. 100,- til 150,- om dagen på lavbudget)
– Flybillet: Mellem (Cirka kr. 3.500,- for flybillet t/r)

Afrika – lidt overset, men fyldt med storslåede oplevelser
Afrika er underligt nok ikke så populært blandt backpackere; måske skyldes det, at der i perioder er uro i visse afrikanske lande. Men det bør dog ikke holde dig tilbage.
I Østafrika lokker lande som Uganda, Tanzania og Kenya med alt fra bjerggorillaer, løver og elefanter, over store naturoplevelser til farverige kulturer og varme mennesker. Her er skove, strande og byliv – og så ligger Kilimanjaro jo også lige om hjørnet og venter på sine ivrige besøgende.
Hvis du vælger at backpacke i Vestafrika, er det til gengæld let af komme “off the beaten track”. Mange af de personer, der har rejst i de vestafrikanske lande, siger, at befolkningerne i området er de mest smilende og imødekommende mennesker, de nogen sinde har mødt. Og så er maden fantastisk, strandene er ikke overrendt og der er bare utallige overraskende oplevelser i vente for dig her.
– Prisniveau: Mellem (Kr. 150,- til 250,- om dagen på lavbudget)
– Flybillet: Mellem (Cirka kr. 4.500,- for flybillet t/r)

Syd- og Mellemamerika – bliver mere og mere populært
Hvor Sydøstasien altid har være populært blandt backpackere, så er Syd- og Mellemamerika blevet det nye hotte sted at rejse til. Det er lidt sværere at rejse rundt her, og både flybillet og ophold er en smule dyrere end i Sydøstasien. En del besøgende kombinerer deres rejse til Syd- og Mellemamerika med et ophold på en sprogskole og lærer dermed på samme tid lidt spansk. Du kan opleve fascinerende kulturer, fantastiske strande med dykning og snorkling og alt fra isbjerge og pingviner til varme jungler og smukke røde ara-papegøjer.
– Prisniveau: Mellem (Kr. 150,- til 300,- om dagen på lavbudget)
– Flybillet: Højt (Cirka kr. 6.000,- for flybillet t/r)

USA og Canada – er altid populære rejsemål
De to kæmpelande er begge populære blandt backpackers. USA byder på kæmpestore byer, gigantiske naturoplevelser og meget, meget andet. I Canada er naturoplevelser mindst ligeså store – og selv om landet er kæmpestort, er det lidt nemmere er overskue.
– Prisniveau: Højt (Kr. 250,- til 400,- om dagen på lavbudget)
– Flybillet: Mellem (Cirka kr. 3.500,- for flybillet t/r)

Australien og New Zealand – Tag Downunder og sig G´day
Australien og New Zealand har alt fra fantastisk infrastruktur, enestående natur, skønne mennesker, fede storbyer og til utroligt backpacker-venlige miljøer – her kan hver dag let blive en fest.
Kronprinsesse Marys hjemland, Australien, byder velkommen med åbne varme, kænguruer, skønne strande, Barbeque, surfing og røde ørken landskaber.
New Zealand er vel verdens førende actionland: Spring bungy, bestig gletchere og bjerge og meget mere.
– Prisniveau: Højt (Kr. 250,- til 400,- om dagen på lavbudget)
– Flybillet: Højt (Cirka kr. 7.000,- for flybillet t/r)

Glem ikke Europa
Selvom du ikke synes, at det er så sexet at rejse rundt i Europa, kan det alligevel være en rigtig god idé.
Ryanair, Easyjet og andre selskaber har gjort det utroligt billigt at flyve rundt, og der venter dig mange store, spændende og uventede rejseoplevelser i Europa – det er bare med at komme afsted!
Der er meget stor forskel på priserne fra land til land i Europa. Og mange lande i Øst- og Sydeuropa er faktisk meget billige at rejse i.
– Prisniveau: Mellem til højt (Kr. 150,- til 500,- om dagen på lavbudget)
– Flybillet: Lavt (Fra kr. 500,- for en flybillet t/r)

Resten af verden
I ovenstående har jeg slet ikke taget alle oplagte backpackerlande med. Kina kunne sagtens være nævnt, ligeledes kunne en eller flere stillehavsøer, Egypten eller et af landene i Centralasien være nævnt.
Valg af rejsedestination er heldigvis dit eget, og hele verden ligger åben for dig. Søg på Google efter andre rejseblogs, læs vores artikler eller forhør dig i vores forum – det vigtigste er bare at komme afsted.

Jeg har sammensat denne guide med de mest populære lande. Jeg har ikke selv besøgt alle stederne, og vil derfor meget gerne høre om dine erfaringer med prisniveau. Skriv til mig på webmaster@backpackerplanet.com eller skriv en kommentar til artiklen nederst på siden. På forhånd mange tak.

Foto: (c) istockphoto.com / castillodominici

2 Kommentarer
 1. John Risager 8 år siden

  Næste år vil jeg påbegynde en jordomrejse som skal vare et par år. Det skal foregå med tog, bus og skib. Ingen fly, hvis det kan undgåes. Et par af de ting jeg tænker på er 1: den letteste måde at få visum på inden man når til et land man vil ind i. 2: hvordan finder man et skib man kan sejle med, når det er nødvendig. Fx. Sydafrika til Sydamerika
  Kan nogen hjælpe med svar. Tak. John

  • backpacker planet 8 år siden

   Hej John

   Tak for kommentaren og undskyld det sene svar.

   Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med dit spørgsmål, men prøv at stille det i forummet på https://www.backpackerplanet.dk, hvor der kommer rigtigt mange rejsende.

   Mvh

   Kenneth, Backpacker Planet

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account