Når du rejser, er din rygsæk dit hjem, og det er et hjem, der bliver udsat for lidt af hvert. Her får du et par gode rygsækstips.

Din rygsæk vil højest sandsynligt blive udsat for lidt af hvert under din rejse. Den vil blive smidt rundt af lufthavnsarbejdere, dumpet på tropiske strande af dig selv, ligge på bustage i troperne, blive brugt som hovedpude i lufthavne og meget mere.

Derfor er det vigtigt, at du køber en god, solid rygsæk, og at du behandler din rygsæk godt undervejs.

Start med at købe en god rygsæk

Der er flere valg, du skal tage stilling til, når du skal købe din første rygsæk.

Først og fremmest skal du finde ud af, hvor stor den skal være.

Læs vores artikel om rygsæksstørrelser her: Hvor stor rygsæk skal jeg tage med på rejsen?

Overvej også, om du vil have en rygsæk, der åbnes i toppen (toploader), eller en der åbnes ved at du løfter forsiden (frontloader). Begge typer har deres fordele og ulemper.

Prøv i det hele taget rygsækken på og mærk, hvordan den sidder, inden du køber den. Køber du rygsækken online, så vær sikker på, at du kan returnere den, hvis den ikke passer til dig.

Hvis du er kvinde, så overvej at købe en specifik damemodel. En damerygsæk er tilpasset kvindekroppen, men mange kvinder rejser også med standart / herrerygsække.
Det kan være en god idé at købe en rygsæk, der har mange forskellige rum. Også nogle rum, der kan lukkes med lynlås.

Måske skal du også have plads til en pc i tasken.

Hvis du skal ud og vandre på din rejse, så er det en god idé at prøve at gå rundt med din rygsæk herhjemme. Fyld rygsækken godt op, og gå nogle ture i skoven eller rundt i byen, inden du tager afsted. Vend dig til følelsen af at have rygsæk på, og vurder hvor tung, den kan være – og altså dermed hvor meget grej, du kan komme i den – for at den stadig er behagelig for dig.

Pas godt på din rygsæk undervejs

Når du har valgt din rygsæk til rejsen, skal du passe godt på den. Den skal være dit hjem i mange uger – og forhåbentligt på flere rejser 😊 .
Din rygsæk skal af og på dine skuldre mange gange i løbet din rejse. Behandl den ordentligt, og sæt den roligt ned, når du tager den af.

Hvis din rygsæk ikke har indbygget et regncover, så køb et til at have med. Sørg for, at passer i størrelse til rygsækken, så du sikrer dig, at dit tøj forbliver tørt. Der skal nok komme regn undervejs på din rejse.

Overvej også at investere i en cargobag, som er en slags ”beskyttepose” til rygsækken. Det vil sikre, at rygsækken holder sig bedre på fly, bus og togrejser. Her vil den ofte blive kastet rundt, og det kan være hårdt for stoffet.

Læs også: Sådan vælger du den rigtige rygsæk + og en rygsækstest

Læs også: Vælg den rigtige rygsæk til rejsen – 4 eksperter anbefaler

Topfoto: Pixabay

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account