Backpacker-pakkeliste

Så er rejsen ved at være planlagt, og flybilletten er bestilt, men hvad med din rygsæk? Selvfølgelig varierer kravet til din rygsæk alt efter, hvor du rejser hen. Men der er mange, der tager på deres dannelsesrejse igennem Indien, Nepal, Sydøstasien og Australien/New Zealand, så det tager vi som udgangspunkt for denne artikel. Det bliver en tur, der vil stille krav til rygsækkens alsidighed.

Det er ikke altid nemt af finde den rigtige rygsæk, men da den skal være dit hjem under din rejse, er det vigtigt at vælge den rigtige. Vi har talt med butikkerne Spejder Sport, Wolf Camp, Outnorth og Friluftsland, og vi har fået deres råd og vejledning.

Outnorth.dk er ikke kommet med nogle konkrete anbefalinger til specifikke rygsække. Fra dem kommer i stedet en række råd om, hvad du skal tænke på, inden du køber en rygsæk. Du kan se rådene fra Outnorth her.

Wolf Campers anbefalinger
Rygsæk - Wolf CamperMads Horshauge fra Wolf Camper: “På en rejse, som den skitserede, ville jeg vælge en Hiker 80 rygsæk til kr. 1199,- Den rummer, som navnet antyder, 80 liter og kan tilpasses stort set enhver ryg takket være det enkle tilpasningssystem. Hiker 80 har gode polstrede skulderstropper, hofteremme og lændepude, hvilket gør, at der er super god bærekomfort.

Jeg vil mene at en 80 ltr. rygsæk vil være passende, da baggage har det med at ”vokse” i løbet af en tur. En af Hikers lækre detaljer er den gennemgående lynlås i den ene side af rygsækken. Dette gør, at du let kan komme til din oppakning, uden at du er nødt til at tømme det hele ud. Hiker 80 har derudover regnslag indbygget i bunden – det er måske i sig selv ikke så interessant på denne tur, men regnslaget kan lynes om hele rygsækken – en god detalje, når den skal med flyveren – således at remme, stropper og spænder er lukket inde …

Afslutningsvis kan det nævnes at rygsækken også kan fås i en 60 liters version, hvis man synes, at 80 liter er ”overkill””.

Du kan kigge nærmere på Wolf Campers rygsække her

Læs også: Backpacker-pakkeliste – sådan pakker du rygsækken!

Friluftslands Anbefalinger
Rygsæk - FriluftslandFra Claus og Jacob hos Friluftsland har vi fået følgende svar: “Som udgangspunkt kan stort set alle rygsække bruges til rejser, men med den rigtige vil oplevelsen og komforten blive langt bedre. Ved at vælge en rygsæk, som passer til personen/kropsbygningen og det gear, du ønsker at medbringe, vil meget være opnået.

På de lange rejser vil aktiviteterne og oplevelserne være lige så forskellige som landene, der besøges. Derfor er det ofte klogt at vælge en rygsæk som er let, funktionel og slidstærk. Dernæst er det en rigtig god idé ikke at vælge den for stor. Typisk er en rygsæk mellem 55L og 70L nok.

Hvorfor så det?
En af de største fejl, man kan begå på de lange rejser, er at tage for meget med hjemmefra.
En let og funktionel rygsæk mellem 55 til 70L giver stor frihed på selve rejsen. Dvs. at du undgår at rejse jorden rundt med en stor og tung taske. Det bliver man hurtig træt af. Dernæst er det vigtig, at man vælger en rygsæk af god kvalitet, eller man kunne kalde det slidstyrke. På de lange rejser kommer der helt automatisk et kæmpe slid på rygsækken. Især hvis planen er andet end at ligge på stranden.

Herunder finder du fire gode bud på en god rejserygsæk. De er alle velegnet til mange måneder på farten, men de er ligeledes velegnet til trekking turen i Nepal, rundrejsen på Bali, adventure aktiviteterne på New Zeeland og hvor du nu ønsker at rejse til.

1) Gregory Womens Cairn 68
2) The North Face Terra 65
3) Gregory Mens Contour 70
4) Arcteryx Altra 62L

Spejder Sport - Rygsæk
Spejder Sports anbefalinger
Fra Troels hos Spejder Sport kommer dette forslag: Bergans Rondane 65 liters. til 1.699,- kr. er en meget populær og alsidig rygsæk bland Spejder Sports kunder. Med flere rum og fæstemuligheder er dette rygsækken til turen. Bergans Rondane fås både i en herre- og en dameversion, vægt 1,2 kg.

Læs mere her hos Spejder Sport

 

 

Foto:  Spejder Sport, Wolf Camp, Outnorth og Friluftsland

Rygsække fra vores shop

1 Kommentar
  1. Peter Andersen 10 år siden

    Hvis man tager på vandring uden de store bakker eller bjerge, hvilken vil i så anbefale? Til en 3-dags tur?

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account