Der er rigtigt mange, der ikke kommer afsted på den store jordomrejse, fordi de siger, at de ikke har råd. Er det virkeligt rigtigt? Er det ikke bare et spørgsmål om prioritering?

Her kommer 4 overordnede råd om opsparing til jordomrejsen, som hver især gør, at du kan spare rigtigt mange penge sammen. Beløbende er naturligvis meget individuelle. Og nogen kan spare mere end andre.

Lav din mad og kaffe selv – mulig årlig besparelse 4.000 til 6.000
Drop den ugentlige pizza, og lad være med at tage ud af spise på restaurant. Dropper du også cafébesøgene, har du sparet rigtigt meget. På din rejse vil du komme til at spise ude rigtigt ofte, så det kommer til at være det hele værd.
Mange steder i Asien kan du fået et par måltider eller en hotel overnatning for samme pris som en cappuccino i Danmark.

Brug dit gamle tøj et år mere – årlig besparelse mulig 4.000 til 8.000
Naturligvis ønsker vi alle at se godt ud, men du kan sagtens undvære at købe tøj i det sidste år, inden du skal ud at rejse.
Du kommer alligevel ikke til at bruge det nye tøj på rejsen – det er nemlig meget smartere at købe en masse tøj undervejs, der er bedre egnet til at rejse i.

Stop med at gå i byen – mulig årlig besparelse 10.000 til 15.000
Tidligere kunne jeg sagtens gå i byen 40-50 gange om året og ofte bruge 200-400 kroner per gang.
Byturene er på ingen måde en nødvendighed, og du får helt sikkert muligheden for at feste igennem på din rejse med alle dine nye venner.
Dropper du også turene i biografen og andre kulturarrangementer, kan du spare endnu mere.

Flyt hjem til mor og far – mulig årlig besparelse 20.000 til 30.000
De to største udgifter i budgettet for langt de fleste er husleje og mad. Kan du spare disse helt eller delvis væk, bliver det meget lettere at spare op.
Jeg siger ikke, at du skal bo hjemme i et helt år, men kan du og dine forældre holde hinanden ud i nogle måneder, kan det også give en stor besparelse.
Et alternativ til dette spareråd er at flytte sammen med den, du skal rejse med – I skal alligevel lære at holde hinanden ud hele tiden under vejs.

Og de andre …
Hvis du ryger, så er dette chancen for at holde op. Penge til rygning forsvinder … ja, lige ud i den blå luft, og de er meget bedre brugt på din rejse.
Er du medlem af et fitness-center, er det også en oplagt mulighed for at spare penge. Løb nogle ture i naturen i stedet for, det er helt gratis.

Eksempler på hvad du kan få for det, du spare op:
* Flybilletter til en jordomrejse cirka kr. 10.000 til 15.000,-
* Flybillet til Thailand t/r cirka kr. 5.000,-
* Dykkercertifikat cirka kr. 3.000,-
* Rejse en måned i Thailand cirka kr. 4.000,-
* Rejse en måned i Australien cirka kr. 8.000,-

Husk nu også at tage en slapper …
Jeg ved godt, at der vel næppe findes nogen i hele verden, der kan eller vil leve som en munk i et år for at komme ud at rejse i lang tid. Og forsøger du for hårdt og slet ikke under dig selv noget sjovt i kampen på at få skaffet opsparing til din jordomrejse, så ender du med at falde helt igennem.
Giv derfor dig lov til en månedlig bytur, en smule nyt tøj, en enkelt pizza af og til. Så bliver det meget lettere for dig at holde din spareplan.

 

 

 

1 Kommentar
  1. Michael 8 år siden

    Jeg har fundet ud af at det faktisk er billigere at rejse, end det er at blive hjemme…

    Har man bestilt en rejse (enten backpacker style i SØ Asien, eller en uge i London), da er det meget nemmere at blive hjemme fra biografen og lign. Man SKAL jo snart afsted. Og Danmark ikke et af de billigste lande…

    Og pas på med de såkaldte fantom-udgifter… Dvs. Alle de småbeløb man hurtigt kommer af med mange steder, kaffe, pølsehorn osv.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account