Rejsemålet er valgt – og flybilletterne er købt. Nu skal din rygsæk eller din backpack til rejsen i Sydøstasien vælges. Her får du gode råd til valg af rygsæk fra andre backpackere.

Gennem tiderne har mange nye backpackere spurgt mere erfarne backpackere om råd til valg af rygsæk. Vi har kigget forummet igennem og fundet en række svar. Dem finder du herunder.

Læs også min egen guide: Hvor stor rygsæk skal jeg tage med på rejsen?
Læs også: Sådan vælger du den rigtige rygsæk + og en rygsækstest
Læs også: Rygsæksguide – det siger butikkerne rygsæksguide – det siger butikkerne

Magnus skriver:
Jeg foretrækker en rygsæk/backpack på cirka 50 L, men det er ret forskelligt, hvad rejsende mener om rygsække.
Tag så lidt som muligt med. Du kan få alt i Thailand og det koster typisk 1/5 af i DK. Du kan få vasket tøj overalt for småpenge, så der er ingen grund til at tage meget tøj med – det er tungt at slæbe på. Drop alt langærmet tøj bortset fra en tynd skjorte eller lignende til beskyttelse mod solen. Vælg en mørk farve, da lyse farver beskytter mindre.

Daniel skriver:
En mulighed er at tage tingene med i en gammel kuffert og købe din backpack (og daypack for den sags skyld i Thailand). Som Magnus siger er det meget billigere at købe en rygsæk iThailand og kopierne er efter min erfaring af rigtig god kvalitet.
Er enig i at 50 ltr er en passende størrelse, men hvis du ved du skal bruge den igen senere er det måske værd at overveje at købe en lidt større (65-70 ltr) med det samme, så du også kan bruge den på rejser der kræver lidt større oppakning. Husk selvfølgelig at se varerne og priserne hjemmefra så du har noget at holde det op imod:) North Face og Deuter var det mest udbredte sidst jeg var i Thailand, men mon ikke du kan finde det meste.

Ida skriver:
Jeg have en lille rygsæk med (mener 50L), og det var mere end rigeligt til Sydøstasien.. Jeg havde ikke meget med, da det meste kan købes meget meget billigt dernede.
Rikke og Kasper skriver:
Min kæreste og jeg er i Thailand nu, og har idag været her i 3 uger. Vi har tre måneder at rejse i, og bagefter tager vi videre til Malaysia. Vi har begge en 70 liter Everest Rygsæk. Vi synes at det er en meget passende størrelse, selvom nogle vil mene at den er for stor – dog har vi set og mødt mange backpackere, der også har rygsække i den størrelse.

Louise skriver:
Jeg har en på 65 liter, hvilket jeg synes er ret passene. Den bliver hurtig fyldt hvis du både skal have forskellige sko, sovepose, en varm trøje osv osv. Til tider kunne jeg godt have brugt lidt mere plads :p Også en meget passene størrelse til piger. Den jeg har kan indstilles i ryggen, så den passer alle højder.
Og så vil jeg KLART anbefale en taske der også kan åbnes foran. Det har jeg virkelig været glad for.Ville blive tosset i hovedet hvis eg altid skulle ned fra oven.

Markus skriver:
Det er nemt og billigt at få vasket tøjet i Sydøstasien, så derfor behøver du ikke at tage ret mange sæt tøj med, få det hellere vasket ofte, og ja du behøver egentlig ikke rigtig at tage noget med for alt kan fås der. Hvis du vil slippe for at slæbe rundt på unødvendigt meget så er en taske på 40-50 L ideel. På den måde slipper du også for chech-in-bagage, rart og nemt. Køber du ting undevejs kan du enten sende dem hjem eller købe en ekstra taske når du får brug for det.
Henrik skriver:
Jeg havde en 40L-backpack med på en rejse på 1 år i Thailand og manglede ikke plads. Hvis du rejser med et stort spejlreflekskamera og en ekstern blitz, ville jeg nok gå efter ca. 50 L. Min rygsæk er en Hagalöfs Tight XX Large (48L) og jeg synes at den er ret ideel udover at der ikke er plads til en vandflaske udenpå. Hoftebæltet har dog taget af. Vælger du en rygsæk på 65L, kan du ikke have den med som håndbagage i fly, og kun med besvær i busser.

Claus skriver:
Man kan sagtens rejse rundt med en backpack på 65 L i tog og bus. Jeg vil anbefale dig at købe en backpack med rigelig plads.
Du undgår at skulle proppe alt ned. Det er overskueligt at finde noget i rygsækken. Skal du have noget med hjem, så er der også plads til det.

Celina skriver:
Jeg anbefaler en 45L!
1) Du undgår at slæbe alt for meget med, som du ikke skal bruge alligevel.
2) Det er overskueligt at finde noget i rygsækken for der er ikke mere end du har brug for.
3) Du kommer ikke til at købe alt muligt pis med hjem, som du alligevel aldrig bruger. Hvis du køber noget nyt, så smid noget gammelt ud!
Har netop rejst 3 måneder med min nye TERRA45 fra The North Face og er bare super glad for den. Har både svømmefødder og maske/snorkel med uden problemer. Der er rigelig plads!

Lasse skriver:
Min kone og jeg (50+) bruger hver en taske på 45 liter på rejser op til 3 uger og regner med at bruge de samme når vi tager på post-retirement rejser af 3 måneders varighed. Fordelene ved at kunne hoppe på og af fly, tog, bus uden de store planer og fordelene ved ikke at komplicere ferien ved at skulle udvælge nyt tøj hver dag er fantastiske.
Hvis du ikke skal medbringe telt, sovepose, komfur etc. er 45 liter rigeligt. Men hvis du ikke er vant til at pakke korrekt (hvad du medbriger er mere vigtigt end hvordan du pakker) skal du måske gå efter 55 liter i første omgang.

Mikael skriver:
Jeg har selv en 60L fra Jack Wolfskin som jeg har brugt i mine 8 år som backpacker. Den har jeg været utrolig glad for.
Det er svært at vejlede om rygsække, men sørg for at den har mange stropper til at indstille komforten, hvis man skal gå langt med den på.
Ellers kan jeg anbefale en rygsæk med mange rum i forskellige størrelser, som er let tilgængelige. Ellers er et regnslag en god ide, også til at beskytte rygsækken under transport.

Anders skriver:
Jeg ville helt klart vælge en trolly med. Altså en kufert med hjul og håndtag. De kan fåes så man også kan tage den på ryggen.
Jeg har selv rejst i hhv. 3 og 6 måneder med min rygsæk og jeg har været ved at skifte den ud til en trolly mange gange i løbet af den sidste tur, en trolly er SÅ MEGET nemmere og jeg har aldrig været nogen steder hvor en rygsæk vil være nemmere /nødvendig.
Sammen med en trolly selvfølgelig en ordentlig daypack, til ture osv. Her foreslår jeg ca. 40 ltr.
Jeg ved godt at man ikke er rigtigt backpacker hvis man ikke har rygsæk og blah blah, men der er masser af rejsende som benytter en trolly.
Bare et godt råd, næste gang jeg tager ud i verden bliver det ihvertfald ikke med rygsæk.

Jens skriver:
Selvom Anders siger du skal tage en trolley med, så vil jeg på det KRAFTIGSTE anbefale dig ikke at gøre det! Jeg rejste med en rygsæk og det var super let!

Marlene skriver:
Hvor stor rygsækken til Sydøstasien skal være kommer mere an på hvor meget du har lyst til at slæbe på. Min er 65 liter, det synes jeg er udemærket. Bliver ikke alt for tung og jeg kan have det med jeg vil. Nogle har 80 liter med, det synes jeg er alt for meget, men det er jo en smagssag. Gå ind i en butik og prøv de forskellige rygsække. Det der er vigtigt er at den sidder godt på ryggen.

Magnus skriver:
Rygsæk: Jeg plejer at rejse med en 40-liters-rygsæk – også i Thailand, der er lille nok til at tage med op i busser og gør det nemt at komme rundt, når jeg kommer til en ny by. Regn med at det meste koster 1/5 af hvad det gør i Danmark, så tag bare det basale med. For du brug for noget kan du købe det der, du kan få alt hvad du har brug for. Det er dog en god ide at tage solcreme med, for de er tit for gamle i Thailand.

Læs også: Backpacker-pakkeliste – sådan pakker du rygsækken!

1 Kommentar
  1. christian 5 år siden

    Som Anders skriver, så køb en trolley. Den er klart bedre end en rygsæk, og den er virkelig meget nemmere at tage med på jungletrekking, Kilimanjaro eller Everest basecamp. Anders er et geni.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account