Film kan være en fantastisk inspirationskilde inden man rejser til et nyt land, og så er det ofte nemmere end at læse en bog.  Nedenfor finder du gode 10 film, der kan give dig appetit på rejser til Egypten.

Cleopatra
Filmen der er blevet inspillet i et utal af varianter. Lige fra 1912 – 2003 er der blevet indspillet film om den egyptiske dronning Cleopatra.

Døden på Nilen
En klassisker lavet af den berømte Agatha Christie. Filmen har blandt andet vundet en Oscar og der er hele 5 oscarbelønnede stjerner med.

Mumien (1999)
Et spændende drama finder sted, da nogle arkæologer ved et uheld kommer til at vække mumien i den ældgamle by Hamunaptra.

Den Engelske Patient
Det romantiske drama der finder sted under anden verdenskrig. Filmen har vundet hele 9 Academy Awards, og har fantastisk flotte naturscener.

Stargate
Science Fiction – En teleportal enhed, fundet i egypten, leder til en fjern planet. På planeten bor egyptere fra en fjern fortid, der stadig tilbeder guden Ra.

Indiana Johnes – Raiders of the Lost Ark
En klassiker med Harrison Ford. Hvem kan ikke nynne med på titelmelodien til filmen, eller huske huske navnet Dr. Jones!

Ruby Cairo
Spændende thriller der finder sted i Cairo. Med på rollelisten ses blandt andet Andy Andie MacDowell, Liam Neeson og Viggo Mortensen.

Sphinx
Egyptologen Erica Baron finder mere end hun havde forventet på sin længe planlagte tur til Faraoernes land – Mord, tyveri, kærlighed og en mumies forbandelse.

The Spy Who Loved Me
Agent 007 kommer gennem sine vilde bedrifter til de egyptiske pyramider. I rollen som James Bond har vi Roger More.

Prinsen af Egypten
DreamWork SKG’s tegnefilm om Egypten kan ses af både børn og voksne. Filmen er meget lærerig og underholdningen er stor.

Der er naturligvis mange flere om egypten, og en lang række dokumentarprogrammer fra blandt andet National Geographic. Nyd filmene, men husk at landet skal opleves i Egypten og ikke kun i biografen!

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account