Jeg er i øjeblikket i gang med at rejse verden rundt, og jeg ved ikke, hvornår jeg kommer hjem, eller hvor præcis min rejse skal bringe mig hen. Læs her om, hvorfor jeg solgte alt, opsagde lejlighed og job, og om hvordan jeg udlever min drøm og samtidig opfordrer dig til at gøre det samme.

Mit navn er David Sylvest, jeg er 26 år og jeg har nu rejst i 2 måneder. Det var først meningen, at min rejse skulle vare 3 måneder, men så blev det til 6 måneder, og til sidst blev det til, at jeg solgte alt, opsagde mit job og begyndte min rejse på ubestemt tid.

Jeg flyttede hjemmefra som 18 årig, min far døde kort efter, og min mor var på kontanthjælp. Det betød, at der ikke var nogen økonomisk hjælp at hente for mig, så hvis jeg ville have noget, måtte jeg spare penge sammen.

I 2013 blev jeg færdiguddannet som IT-supporter, der er en erhvervsuddannelse, som jeg tog på teknisk skole.
Imens jeg var elev, sparede jeg sammen i halvandet år, og efterfølgende blev jeg ansat i 3 måneder.

Før min nuværende rejse havde jeg kun været i to andre lande end Danmark, den ene land er Israel, som jeg besøgte, da jeg var 10 år gammel, og det andet land er Tyrkiet, som jeg besøgte på en traditionel badeferie. Jeg er på ingen måde rejse erfaren.

Hvad fik mig til at gøre det?
Jeg havde et godt job, en fed lejlighed, og livet var godt! Men hvad fik mig så til at sælge alt, jeg havde arbejdet for at opnå siden jeg var 18 år? Jeg tænkte primært over tre spørgsmål:

1. Jeg havde færdiggjort min uddannelse, men hvad så nu?
Skulle jeg arbejde de næste 40 år, indtil jeg skulle pensioneres? Jeg har intet problem med at arbejde, men det er ikke noget, jeg har lyst til at dedikere mit liv til.

2. I første omgang arbejdede jeg for at betale min lejlighed, og dernæst for det inventar jeg skulle have. Og hvorfor?
Inderst inde var det ikke fordi, jeg selv gerne ville have det, men mere for at få statussymboler og for at leve op til andre folks forventninger. Jeg havde faktisk ikke brug for tingene i første omgang.

3. Hvorfor er det, at rige folk skal have et enormt stort hus og helst 5 biler, som koster flere milioner ?
Det har jeg aldrig forstået, og pludseligt gik det op for mig, at jeg selv var i gang med præcis det samme, bare på en mindre skala. Min første lejlighed havde alle de praktisk ting, som jeg skulle bruge, men alligevel gik jeg over til spotlys i loftet og marmorbordplade i køkkenet og mere fancy inventar. På længere sigt, og hvis jeg havde pengene, ville jeg nok ende med et enormt hus og 5 biler til flere millioner.

Lev din drøm i stedet for at leve i din drøm
For mit vedkommende var det et faldskærmspring, som for alvor satte mig i gang. Jeg havde drømt om at springe i faldskærm i mange år, men jeg havde aldrig gjort noget ved det før sommeren 2012. Da jeg havde taget “hul på bylden”, blev jeg målbevist om, at jeg ville opleve mere og have flere fantastiske oplevelser, og derfra tog det fart for mit vedkommende. Det behøver ikke være noget stort, selv de mindste ting kan give gå-på mod.

Andre mennesker giver gerne deres meninger, om hvorvidt det er en god idé, at du følger din drøm, alt efter hvad din drøm er. Og det kan godt føles svært, når andre fortæller dig, at din drøm er forkert eller vanvittig.

Da jeg fortalte mine venner og familie, at jeg ville sælge alt og rejse på ubestemt tid, var der også nogle af dem, der sagde, at jeg var mere eller mindre sindsyg, og de gav mig adskillige grunde til, hvorfor jeg ikke skulle gøre det.

Men efter, at de har kunnet følge min blog og læse om alle mine oplevelser, har flere af dem givet udtryk for, at de ville ønske, det var dem, der var afsted. Når dine omgivelser kan se resultatet, skal du nok få deres opbakning.

Konklusion
Jeg har ikke et sekund fortrudt, at jeg givet afkald, på alt hvad jeg ejede, og er taget på mit livs oplevelse af en rejse. Jeg savner både familie og venner, men de oplevelser jeg har fået og stadig får hver dag, de er så meget rigere, end noget andet jeg kunne forstille mig.

Lad være med at lade andre fortælle dig, hvad du skal gøre – gå dine egne veje!
Og gå efter din drøm!

2 Kommentarer
 1. John Risager 8 år siden

  Hej David. Det er rigtig godt gået. Mange har den samme drøm, men ikke så mange tager springet. Du har gjort det og jeg er sikker på at du aldrig kommer til at fortryde det. Tværtimod. Pøj pøj. Næste år drager jeg selv afsted på jordomrejse. Det glæder jeg mig til. Hilsen John

  • David Sylvest 8 år siden

   Hej John.

   Fedt at du selv er på vej afsted! Det har bestemt været en øjn-åbner for mig og jeg tror heller aldrig jeg kommer til at fortryde det! Jeg vil meget gerne høre omkring din rejse, hvis du ved noget endnu? – hvor går den hen osv? hvad er “planen” ?

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account