Her har vi samlet et lidt små tips til Athen. Vi håber det er noget du kan bruge, når nu du tager til Athen med familien. Athen er hvor øst og vest mødes og det er her du kan møde fortiden på nærmeste hold.

Sæson
Athen kan besøges året rundt. Der er altid noget at se. Sommer månederne juni – august kan være meget varme. Ja endda så varme at selv grækerne tager ferie. Men selvom vi normalt tænker på Athen som en sommer destination, så skulle du prøve at købe en flybillet og se byen om vinteren eller foråret, der vister Athen sig sin smukkeste side.

Det at komme rundt.
Det er billigt at tage taxi rundt i Athen, men vær opmærksom på at chaufføren kan finde på at tage flere passager op på turen. Alle de gule taxier har taksametere som viser prisen og du kan sagtens få en kvittering hvis du beder om det. Normalt giver man ikke drikkepenge når man køre i taxi, men ved jul og påske forvendtes det at man giver en ekstra skilling.
Busserne i Athen køre overalt og I kan komme langt for 0,50 euros. Men det er ofte at foretrække at tage metroen da, I så slipper for bilkøerne. Metroen i Athen er ren, billig og den køre ofte. En enkelt tur koster 0,80 euros, et dagskort koster 3 euros og et ugekort koster 10 euros. En tur fra lufthavnen og til centrum koster 6 euro også slipper man for at sidde fast i trafikken.

Find vej.
De fleste grækere taler engelsk og de er yderst hjælpsomme Græske adskiller sig radikalt fra vores eget, men de fleste vejskilte er dog angivet på både græsk og engelsk.

Politi

Turistpolitiet taler flere sprog og de kan nåes på 171 døgnet rundt i hele Grækenland. Du vil også ofte se dem nær ved store turistattraktioner

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account