Med sin lange kystlinie har Australien et væld af flotte fantastiske strande, og delstaten Queensland har nogle af de mest berømte. Men vil du prøve noget andet end de kendte strande som Four Mile Beach i Port Douglas, Whitehaven Beach på Whitsunday-øerne, eller Noosa’s strande, så læs med her.

Bingal Bay
En lille malerisk strand hvor udsigten går fra Coral Sea til Dunk Island. Stranden består af en dejlig kurve af sand omkranset af svajende kokospalmer, hvor man ofte kan være helt alene, lige bortset fra de små krabber, der løber rundt om ens fødder. I 1960´erne tilbragte den daværende australske præsident Harold Holt altid sine fødselsdage her – umiddelbart har Bingal Bay ikke ændret sig meget siden.

Hinchinbrook Island
Når du er i Australien kan det anbefales at tage en 1-dags tur til Hinchinbrook Island. På en dag kan man nå at udforske øens tropiske regnskove og smukke strande. En af øens mest specielle strande er den øde Ramsay Bay på den østlige side af øen.

Magnetic Island
Magnetic Island er i sig selv et specielt sted at tage til – derfor kan det betale sig at finde den helt rigtige og specielle strand. Alma Bay er et godt bud – Alma Bay er en lille kurve sand med turkisblåt vand og gode snorkelmuligheder.

Agnes Water
Agnes Water er den nordligste surfingstrand i Queensland, og hefra sejles der til Lady Musgrove Island, som er en af de smukkeste øer i Australien. Alligevel er stranden sjældent overfyldt. Hvis du står i den sydlige ende af stranden, kan du se en spektakulær solnedgang.

Mission Beach
Mission Beach burde måske ikke være på listen, da den er ganske populær. Den er alligevel taget med, da den har formået at beholde en meget afslappet og uhøjtidelig atmosfære. Stranden er omringet af regnskov. Hvis du har tid, så gå på udkig efter den sky men specielle cassowary-fugl.

Foto Copyright Tourism Australia  / Lauritz

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account