Melbourne undergrund

Bag Melbournes strukturerede netværk af gader, ligger en summende undergrundsverden, Melbournes undergrund, laneways, der bare venter på at blive udforsket. Tag på opdagelse i en alternativ verden.

Både flotte gallerier, genbrugstøj og musikfestival
Bag byens hovedstrøg, som oftest er der turisterne opholder sig, findes en helt verden af smalle intime gader og charmerende arkader.
Her kan du besøge flotte gallerier eller se graffiti-kunst, handle i tøjforretninger, der sælger dyrt designer tøj eller genbrugsbutikker med tøj til mere overkommelige priser. Du kan finde gamle brugte bøger eller, hvis du er i byen på det rigtige tidspunkt, gå til musikfestival.

Mere end 180 smalle gader
Netværket med alle de smalle gader og gyder opstod, som en følge af at man fandt guld i området i 1850´erne. Indbyggertallet steg voldsomt på få år, og byen med de store brede hovedgader kunne slet ikke huse den drastiske tilvækst. Herfor lod man de smalle gader skyde frem inde bag hovedgadernes store huse, og et helt netværk på mere end 180 små gader voksede frem.

Mad, hygge og kolde øl
I og med at man byggede disse laneways, opstod der mange små barer og spisesteder med den slags mad, som de der boede i gaderne spiste. Maden kunne være europæisk såvel som asiatisk-inspireret, og den dag i dag afspejles det i menukortene hos områdets restauranter.
Ud over restauranter findes her et hav af små stemningsfyldte caféer. Her kan du sidde i bohemeinspirerede kældre og drikke kaffe, eller sidde ude i solen hvor der er fortovs-servering. Du kan drikke kolde øl på hengemte pubber, eller hygge med vennerne på cool beværtninger.

De lokale elsker deres laneway
Og de lokale elsker denne undergrundsverden, hvor hver bygning og hver arkade har sin helt egen historie at fortælle. Melbournes indbyggere kommer her ofte, og det er et godt og afslappet sted at falde i snak over en kop kaffe eller en kold øl.

Slap af og nyd livet
Så kast dig ud i en undergrundsverden, hvor du vil blive væk i et mylder af fantastiske mennesker, kolde drikkevarer, kunst, mad, hygge og multikulturel stemning. Og du kan lige så godt slappe helt af og nyde livet – uanset hvor meget du skynder dig, kan du ikke nå at se det hele på en dag.

Foto(c) Tourism Australia / Anson Smart

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account