Når man kommer til Athen er der meget andet, end Akropolis som bør også ses. Athen er en af de virkelige store historiske byer.

Spor efter grækernes påvirkning på hele verden igennem udvikling af demokratiet, videnskab, kunst og kultur kan ses over alt i Athen og specielt i området omkring Akropolis. Der er mange meninger om hvad man skal se når man er i Athen, men her er minimum top 10.

Akropolis er det mest kendte monument i Athen. Det er vigtigt at huske rigeligt med vand når man skal bestige den 156 meter høje bakke. Hvis man har børn med skal give sig ekstra god tid, specielt hvis man har en 2 årig med, som er i kan selv alderen, som selv vil klatre op af alle trapperne.

Akropolis’ indgang ligger ved Propylærtrappen, hvor man kan nyde synet af Nike-templet (sejrs-templet), der er bygget til minde om til århundrets sejr over perserne. Templet stod færdigt i 421 f.Kr. og er bygget i marmor.

Selve Parthenon blev færdigt i år 438 f.Kr. og blev bygget som skattekammer for staten Athen. Ved siden af Perthenon ligger Erechtheion-templet, som er bygget på det helligste sted i Athen. Parthenon er nok næst efter ”The temple of Aphaea” på Aegina det flotteste temple i Grækenland.

Alle templerne på Akropolis er under konstant renovation så der er altid mulighed for at se arkæologerne på arbejde.

Ved Akropolis kan man også se Akropolis’ amfiteatre, hvor det ene blev bygget omkring år 400 f.Kr. og det andet blev bygget ca. år 177 e.Kr. Begge teatre bliver stadigt benyttet.

Pnyx højen som ligger ved nedgangen fra Akropolis er stedet for de første demokratiske møder i Athen. Det var her den demokratiske bevægelse startede.

Det romerske forum var byens kommercielle og politiske centrum, blev bygget efter ordre fra Cæsar.

Når man står af metroen ved Monastriraki som er den station som ligger tættest ved Akropolis kan man ikke undgå at se resterne af det flotte Hadrians Bibliotek. Bibliotek som rummer en søjlegård og flere kirker blev bygget af kejser Hadrian i år 132 e.Kr.

Agora var markedsplads og antikkens Athens centrum. Her underviste Sokrates sine elever. Der var her folk handlede og mødtes. I Agora kan man bl.a. se Tholos, Attalos-Stoa og Hefaisos-templet. Her kan man virkelig bruge lang tid på bare at gå rund og nyde området, selv om det ikke høre til de mest velbevaret i Athen.

Ved metroen ligger hele basar området Monastriraki, hvor man kan købe alt i mellem himmel og jord. Der sælges souvenirs fra en hver dør åbning, men der er også stede hvor man kan finde masser af steder der sælger godt græsk mad.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account