Nogle gange er man så heldig at kunne forbinde personer, som kan hjælpe hinanden. Jeg kom i snak med to eventyrlystne og nye backpackere (Kaj og Nicklas), som gerne vil rejse til Chile og Patagonien – og på samme tid opdaterede jeg Nana og Victor fra rejsebloggen Patagonia Dreaming, som blogger om Chile og Patagonien og er eksperter på området.

Jeg indsamlede spørgsmål fra Nicklas og Kaj og sendte dem til Nana og Victor. Herunder er spørgsmålene og svarene, som også kan læses af alle andre, der planlægger en rejse til Chile.

Beskriv med få ord, hvorfor Chile og Patagonien er fantastiske rejsemål

Hvis vi taler om Chile generelt, så er det jo et land med meget store forskelle på grund af dets længde (cirka 4.000 km langt).

I den nordlige del finder I verdens tørreste ørken, som er et af verdens bedste steder til at observere og kigge på stjerner.

I Sydpatagonien finder I verdens tredjestørste reserve af ferskvand kun overgået af indlandsisen på Grønland og Antarktis. Her finder I det sydpatagoniske isfelt, et stykke historie fra den sidste istid, som vi havde på jorden. Her vil I opleve fjorde og gletsjere.

I det centrale Chile er der fantastiske strande, vinmarker og meget mere.
Er I til udendørs aktiviteter og natur, så er Chile et fantastisk land at besøge. Det er et udendørs mekka for både kajak, bjergbestigning, vandring, at køre mountainbike, surfe osv.

Og ja, så er der jo Påskeøen!

Hvordan forbereder vi os bedst muligt på vores besøg i Chile?

Chile er et af Sydamerikas dyreste lande, så sørg for at have en god opsparing med. Chile er ikke et sjovt land at besøge, hvis man hele tiden tænker på at spare penge, og derfor fravælger ture, fordi I synes det er for dyrt.

Når I kommer til Patagonien, så er prisniveauet næsten det samme som i Danmark. Atacama-ørkenen er også dyrt (alle afsides områder er dyre, sammenlign det med Island eller Grønland). Hvis I ønsker at vandre i Torres del Paine nationalparken, skal I reservere jeres campsites minimum 6 måneder inden ankomsten til parken.

Backpacking i Chile: Torres del Paine, Patagonien

Hvis I vil gøre det billigt i højsæsonen, er I nødt til at forberede jer. Forbered jeres rute med fly og bestil overnatning i god tid de populære byer som Santiago, San Pedro de Atacama, Valparaíso, Puerto Varas, Pucon og Puerto Natales.

I får et turistvisum på 3 mdr ved ankomsten. Ved ankomst modtager I et papir, hvori der står PDI. Gem dette papir sammen med jeres pas, da. I skal bruge det ved udrejse.

Hvordan rejser man bedst muligt billigt i Chile – og hvad koster det?

Som nævnt tidligere, så tag en stor opsparing med. Køb flybilletterne minimum seks måneder inden afrejse. De billigste billetter jeg har fundet koster fra kr. 7.500 fra Billund eller København til Santiago, der er hovedstaden i Chile (tur / retur).

Regner I med at vandre en del, så medbring eget telt, sovepose osv. Så behøver I ikke skal leje det alle steder. Køjesenge i sovesale på vandrerhjem koster fra kr. 100 og opefter per nat med morgenmad. Priserne varierer en del fra by til by.

Det centrale Chile er billigere at rejse i end i de mere afsides beliggende regioner som Antofagasta og Patagonien.

Mad er lidt billigere end DK. I kan få en pizza for kr. 60-80, en øl koster cirka kr. 35 og drinks koster fra kr. 35-50.

Pucon, las Termas Geométricas

Hvor lang tid skal man bruge i Chile og Patagonien?

Jeg vil anbefale, at I mindst bruger 2 uger i Chile. Hvis I vil lære landet at kende fra nord til syd, kan I sagtens bruge 3-4 uger eller mere.

Afstandene er enorme, så I skal påregne lang rejsetid mellem destinationerne. Patagonien er en kæmpe region og afstandene mellem byerne er lange i selve regionen, men der er så mange ting at opleve. I kan snildt bruge flere uger alene i Patagonien.

Hvis I er til trekking, så bruger man typisk mindst 2-3 dage i hver park. Er I til vilde dyr, så har Patagonien både hvaler, delfiner og pingviner, og I kan købe ture for at komme ud og se nærmere på dem.

Er det sikkert at rejse i Chile og Patagonien? (Hvad skal vi være opmærksomme på?)

Det største problem for turister vil være lommetyverier. Vold mod turister er ikke noget jeg hører om. Det er specielt i byer som Santiago og Valparaiso skal I passe godt på lommetyve.

Lad være med at tale i telefon/tjekke din telefon på åben gade! Tyvene er hurtige her – særligt i Santiago hører jeg mange historier om folk der får frarøvet deres mobil fordi de går med den i hånden.

Sørg for at have en forsikring på dit dankort, det er blevet populært med de her dankorts kopieringer. Hav eventuelt et ekstra dankort med. Igen, der er rigtig mange historier om kopierede dankort når folk hæver penge fra dankortautomater. Eller at folk får stjålet deres pung med dankort etc. i.

Det engelske udenrigsministerium har lavet et rejsevejledning, som I kan læse (Red.).

San Pedro de Atacama (Antofagasta regionen) er kendt for stoffer, og stofferne er ret nemme at få fat i. Men selv om stofferne let kan skaffes, SÅ LAD VÆRE MED AT KØBE DEM. Der er historier om folk der bliver skøre og voldelige eller forsvinder i ørkenen efter at have taget stoffer i San Pedro. Køber du hårde stoffer er straffen fængsel.

Hvis man skal spise noget klassisk chilensk/patagonisk – hvilke retter skal man så vælge?

Der er flere forskellige velsmagende og spændende retter, som I kan smage på i Chile. Her kommer nogle af dem:
* Completos! – Chilensk hotdogs med avokado, tomat og mayo.
* Cazuela – en suppe med enten kylling eller kalvekød.
* Empanadas med ost eller kød.

Hver region har sine retter, men de tre øverste er nok det mest typiske for Chile. I Patagonien skal I prøve kongekrebs og “Cordero al palo / barbecue af lam”.

Hvor er det bedst at trekke i Chile og Patagonien?

Der er nærmest ikke det sted, hvor det ikke er godt at trekke – Chile er fyldt med bjerge, vulkaner og nationalparker! Der er parker og vandreruter for enhver, med eller uden erfaring. Hvis I ikke har nogen erfaring, så vil jeg anbefale, at I altid finder og hyrer en lokal guide.

Er I erfarne bjergbestigere, så har Atacama-ørkenen nogle af Sydamerikas højeste vulkaner, hvor I kan trekke i 5-6.000 meters højde (de forskellige bureauer, der tilbyder trekking i disse højder, tilbyder iltflasker da de færreste har tid til at akklimatisere sig).

Patagoniens mest kendte national park er Torres del Paine, men der er også de mindre kendte parker i region Aysén (f.eks. Patagonia National Park).

For de mere erfarne kan Isla Navarino anbefales -på øen finder I verdens sydligste vandrerure, også kaldet “Dientes de Navarino” (bør vandres i december eller januar på grund af vejret).

Valle de La Luna, Atacama ørkenen

Hvis muligt, så nævn et fantastisk sted, som stadig ikke er opdaget af turisterne?

Der er mange steder, som endnu ikke er så turistede endnu.

Et godt eksempel Aysen-regionen. Men det kan være lidt sværere at finde information om området. Hvis I tager afsted, så bliver I mødt af nogle fantastiske naturoplevelser.

Chiloé Island er nok mest kendt blandt Chilenere, og er derfor heller ikke så turistet. Det er primært for kulturen og maden, at folk besøger øen – udover den smukke natur, parker og havet.

Er det noget helt unik chilensk/patagonisk, som vi bare SKAL opleve?

Patagonien er noget særligt på grund af dets ekstreme vejr, natur og dyreliv.

Der er efterhånden ikke mange steder i verdenen, hvor I kan opleve gletsjere. Alverdens gletsjere forsvinder meget hurtigere på grund af den globale opvarmning. Derfor vil jeg anbefale, at I besøger en eller flere gletsjere.

I kan tage på en vandretur hen til gletsjeren, vandre ovenpå gletsjerne (Icehike) samt padle i kajak hen til dem og tage en båd hen til dem.
I Atacama-ørkenen findes verdens tredjestørste gejserområde. USA har 3 af de 7 gejserparker, mens de resterende er fordelt ud på Chile, New Zealand, Rusland og Island. Den største gejserpark findes i Yellowstone nationalpark, USA og den anden største findes på halvøen Kamchatka i Sibirien (Rusland)

Jeg ville selv prøve at vælge alle de natur- og udendørsaktiviteter som vi ikke har mulighed for i Danmark:
Vandre i bjerge og på vulkaner, vandre på en gletsjer og prøve bjergbestigning.

——

Vil I vide mere om Chile og Patagonien, så tjek Nana og Victors blog. På Patagonia Dreaming kan du blandt andet læse om hvordan du bedst muligt forbereder dig på at vandre i Torres del Paine National Park, hvor du kan se pingviner i Patagonien og alt hvad du behøver at vide for at tage på en gejser-tour i verdens tørreste ørken, Atacama.

Tak til Nana og Victor fra Patagonia Dreaming, som også har leveret billeder til artiklen.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account