— ANNONCE —-

Nordlys mere end 200 nætter om året, et vinterlandskab, der minder om noget, der er taget ud af en drøm, vild og utæmmet natur, der indbyder til et hav af eventyr til fods eller i en slæde anført af rensdyr eller huskies, snedækket bjerge med perfekte muligheder for at stå på ski – ja, Lapland Finland kan bare et eller andet, der på mange måder adskiller sig fra mere klassiske rejsemål.

Sidste år ved juletid blev der sat fokus på Lapland i Finland, da PokerStars afholdte en turnering, hvor de heldige vindere kunne se frem til en uforglemmelig rejse til det unikke område. Turneringen inspirerede til at skrive et par ord om det enestående sted, der ofte overses i virvaret af tropiske lande og traditionelle rejsedestinationer, men i stedet for at tage turen til den anden side af jorden i søgen efter sol og varme er det måske på tide at prøve noget nyt og anderledes. I hvert fald lokker nærtliggende Finland og området Lapland med rå natur og oplevelser i verdensklasse for eventyrlystne backpackers og adrenalinsøgende rejsende.

Nordlys

På jagt efter nordlyset

I vinterhalvåret er det især muligheden for at se nordlyset, der lokker mange til at tage rejsen til Lapland. Og hvilken bedre måde at overvære det betagende fænomen end at indlogere sig i en glasiglo hos Kakslauttanen Arctic Resort i Saariselkä Fell, hvorfra du kan iagttage nattehimlen lyse op i et utal af farver fra din komfortable seng indsvøbt i et varmt rensdyrskind eller lignende. Stedet er ikke i den billige ende, men står for mange printet som den ultimativ fedeste måde at opleve nordlyset og Finlands vildmark. Så mon ikke en enkelt nat eller to, er alle pengene værd.

Til de mere eventyrlystne findes der en lang række ekskursioner, der fragter rejsende ud i den vilde, snedækket natur i de mørke nattetimer i søgen efter nordlyset. Turen kan foretages på snescootere i hæsblæsende fart gennem skove og over sneduner og tilfrosset søer og floder. Som oftest får du selv lov til at køre fartøjet og vil have en guide, der leder vejen. En anden mere rolig måde at foretage ekskursionen er i forbindelse med en rensdyr- eller huskysafari. Her pakkes du godt ind i tæpper og ledes gennem de gamle samers fodspor, når turen går ud i vildmarken.

Eventyr til fods

Vil du hellere opleve Laplands vilde natur til fods, er sommerhalvåret umiddelbart det bedste tidspunkt at besøge Lapland (selvom vinterhalvåret selvfølgelig byder på muligheden for at spænde et par snesko eller vandreski på fødderne). Et absolut must for dedikeret hikere er Urho Kekkonen National Park, der tilbyder adskillige fascinerende vandreruter gennem scenariske landskaber, der med stor sandsynlighed vil gøre dig tom for ord. De mange ruter varierer i længde og sværhedsgrad, så der altid er mulighed for at finde en rute, der passer til netop dine behov.

Oplevelser for skientusiaster

Finland har mere end 75 skiresorter, hvoraf de største ligger i Lapland. Især lokker Levi, Ylläs, Pyhä-Luosto og Ruka i vinterhalvåret med bakker, der kan få enhver ski- eller snowboardentusiast til at hoppe af glæde. Her er alt fra børnebakker til sorte pister, der kan udfordre selv de mest øvede. Skisæsonen starter som regel i slutningen af oktober og fortsætter til starten af maj, hvor sneen smelter. Vælger du at besøge Lapland som en del af en skitur, vil områdets magiske landskab endnu en gang være at fremhæve som et af de absolutte højdepunkter. Her kæmper majestætiske bjerge og bakker side om side med snedækket fyrretræer om, hvem der skal løbe af med titlen som det mest idylliske udseende.

Lapland Finland byder således på en række perler og muligheder for oplevelser langt ud over det sædvanlige – og det er uanset om du er til hæsblæsende adrenalinsport eller rolige udflugter i smukke omgivelser. Mest af alt er det den enestående og vilde natur, der efterladet indtryk, som for evigt vil være indprentet på nethinden, når du lukker øjnene og drømmer dig tilbage til Finlands eventyrlige landskaber.

Topbillede: adege / CC0 Creative Commons
Nordlys: Margerretta

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account