Floder af rød jord

“Næsten fem år tog det mig at få licens til at arbejde som professionel jæger, år fyldt med diskrimination, frustration og fabelagtig skønhed.” – “Fordi jeg er kvinde, den eneste i Tanzanias jagtverden, og kun derfor, her det taget så lang tid. Men jeg bilder mig ind, at stædighed, livslyst, samt det faktum, at jeg aldrig har foragtet en god kamp, har bragt mig derhen, hvor jeg er i dag.”

En bog om og af en speciel dansk kvinde

Ovenstående skriver Natasha Illum Berg i forordet til sin bog, og det er netop aspekter fra en lang kamp hun skriver om i sin bog, samtidig med at hun forsøger at give læseren et indtryk af, hvad det er, hun holder så meget af i den verden, der ligger så langt fra vores.

Baggrund i orden
Natasha Illum Berg har fra barnsben af haft sin baggrund i orden, både hendes far, farfar og farmor var jægere og vildtelskere. Hun er opvokset med historier om de vilde dyr i Afrika, hvilket uden tvivl har givet hende et uvurderligt afsæt for at vælge netop denne karriere. Natasha Illume Berg giver i sin bog mange fine beskrivelser af hvordan det er at gå på jagt, jagtens rutiner og hendes egen lidenskab til jagten og dyrene.

“Nu hørte jeg hvad det var, der havde vækket mig: Den dybe rumlen fra en elefant, efterfulgt af lyden af en stor gren, der bliver knækket af et træ. (…) Jeg kunne mærke min puls banke hurtigere. Her lå jeg alene og nøgen i den dybe nat i Afrikas hjerte med et seks tons tungt dyr nogle meter fra min sårbare krop, kun adskilt af et moskitonet. Tårerne begyndte at trille ned ad mine kinder. Pludselig gik det op for mig, at jeg følte meget større kærlighed for det jeg så på nu end jeg følte, når jeg så en af min egen art.”

Kvinde i et mandejob
Natasha Illum Berg bruger også en del kræfter på, at fortælle om, hvordan det er at være kvinde i et mandejob samt at forsvare det at arbejde som storvildtjæger. Hun fortæller, hvordan hun har været til middagsselskaber, hvor hun har måttet bruge oceaner af tid på at forsvare sit erhverv. Det er alle historier, der gør bogen komplet. Men det er uden sammenligning når man læser om hendes oplevelser fra Tanzania i naturen og hendes jagtoplevelser, at man bliver opslugt af en helt anden verden.

En lang sej kamp
Det har været en lang og sej kamp for Natasha Illum Berg, men hun er ikke typen, der giver op, og da vi spurgte hende, hvilket råd hun kunne give til andre, der som hende gerne ville opnå noget, der umiddelbart virker som en drøm, var hendes svar: “Vær tro mod dig selv”.

Kan anbefales
Bogen er absolut anbefalelsesværdig at læse, den giver et utrolig godt indtryk af en hvid kvinde i en mandeverden samt et billede af hele naturen og dyrene, der er så langt væk fra vores trygge hverdag.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account