Der er flere og flere, der rejser som backpackere med rygsæk på ryggen, men som tilvælger luksus her og der på deres rejse. Og hvorfor egentligt ikke? Det gælder jo om at nyde livet.

For mange handler en rejse som backpacker om at rejse så billigt som muligt, men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være for os alle.

 • Måske har du rejst som fattig backpacker i dine studiedage?
 • Måske kom du aldrig afsted på backpacker-rejsen, fordi du mente, at det alligevel blev for primitivt?
 • Måske har du fået familie og gerne vil give dem en ekstra god ferieoplevelse som backpackere, sådan at selv de mindste eller de mest kritiske kan være med?
 • Måske har du kun nogle få uger at rejse i og ønsker at slappe rigtigt godt af på din backpackerrejse?
 • Måske har du bare lyst til at have den frie backpackerfølelse, men trods alt kombinere den med luksus og selvforkælelse?

Uanset dine grunde til at ville rejse i luksus, kommer her nogle forslag til, hvordan du kan gøre det hele muligt.

Rejs udenfor sæsonen
Priserne på både flybilletter og hoteller stiger meget i højsæsonen. Hvis du kan rejse udenfor højsæsonen, kan der derfor være mange penge at spare.
Priser er altid høje omkring internationale højtider som påske, jul og nytår, men priserne kan også stige ved regionale festligheder og højtider.
Rejsesøgemaskinen travelmarket.dk tjekker hver fjerde uge priserne på 20 populære byer rundt om i verden – bruger du grafen på deres side, kan du få en god idé om, hvornår det er billigt at flyve til disse byer.
Med hensyn til skolernes sommerferie kan du ofte spare meget ved bare at rejse et par dage før ferien officielt starter.

Vær fleksibel
For at få de billigste priser på mere dyre hoteller skal du oftest enten booke dem i god tid eller vente til sidste øjeblik. Booker du i god tid, kan du være heldig at fange nogle rigtig gode kampagner, hvor du kan spare mange penge på de gode hoteller.
Venter du til gengæld i sidste øjeblik, og rejser du samtidig udenfor sæsonen, vil du ofte kunne få nogle rigtigt billige overnatninger, da hotellerne ikke ønsker at have for mange tomme værelser.
Book eventuelt de første overnatninger hjemmefra – og book de resterende undervejs. Appen Hotel Tonight ” viser billige last minute overnatninger i op til 7 dage, før du ankommer.

Vælg et rejsemål, hvor luksus ikke koster en formue
Det behøver faktisk ikke koste en formue at rejse i luksus. Vælger du de rigtige rejsemål, kan du bo på fem-stjernede hoteller til samme pris, som et billigt hotelværelse koster i Danmark.
For at illustrere dette har vi søgt efter forskellige priser på 5-stjernede hoteller. Alle priser er for 2 personer og 1 overnatning midt i juli måned.

På Bali (Indonesien) fandt vi et 5-stjernet hotel til kr. 450,- og flere under kr. 800,- | Søg her
I Budapest (Ungarn) var der flere 5-stjernede hoteller til under kr. 600,- | Søg her
I Athen (Grækenland) kostede det billigste 5-stjernede hotel kr. 665,- | Søg her
I Bangkok (Thailand) har vi fundet 5-stjernede hoteller fra kr. 750,- | Søg her

Af andre billige byer rundt om i verden kan nævnes Phuket, Goa, Siem Reap, Macau, Beijing, Marrakesh, Kuala Lumpur, Shanghai, Ho Chi Minh City, Cairo, Luang Prabang og Hanoi. Det kunne godt ligne en hel rundrejse i Sydøstasien på luksushoteller, hva?
Fortsæt selv din søgning på Hotels.com

Spar op og splash ud
En stor del af det at være på en luksusferie er, at man ikke bør spare på tingene undervejs. Derfor er det en god idé at have masser af lommepenge med.
Det kan være svært at spare op, men her kommer tre alternative men gode råd.
1) Print et billede ud fra et af de luksushoteller, som du skal bo på, og sæt det ind i din tegnebog. Hver gang du skal købe noget vil du tænke: “Er dette vigtigere end at overnatte på det skønne hotel?”
2) Er I en familie, der skal afsted, så er det en god idé, at I ofte taler om jeres kommende ferie. I kommer til at glæde jer mere på den måde, og glæder man sig sammen, er det lettere for alle at spare op.
3) Sæt et mål for hvor meget, der skal spares op. Sæt en fast beløb ind på en feriekonto om måneden – og hold feriekontoen hellig!

Vælg det rigtigt gode luksusudstyr
Vil du rejse mere bekvemt og luksuriøst, er det en god idé at have det rigtige udstyr med. Sørg for, at din rygsæk sidder helt perfekt på ryggen, og sørg for at tage al den elektronik med på rejsen, som du har lyst til.
Køb noget fedt backpackertøj, som både er praktisk, men som også kan bruges, når du skal besøge de lidt bedre restauranter, hvor der måske er en form for dresscode.
Hvis du har rejst før, så tænk på, hvad du virkeligt manglede på dine rejser. Køb det, inden du tager afsted – du vil blive så utroligt glad for det undervejs.

Fuck de andres meninger – de tager fejl
Hvis du har venner og bekendte, der rejser som traditionelle backpackers, vil de sikkert fortælle dig, at du ikke er en rigtig backpacker. Det ville jeg selv have gjort for nogle år siden.
Jeg tog fejl, og dine venner tager fejl. At backpacke har ikke noget at gøre med, hvor mange penge du bruger på din rejse, men om din indstilling til rejsen og respekt for lokalbefolkningen, naturen og stederne, du rejser hen, og du er præcis en ligeså god backpacker som dem.

Hav en rigtig god rejse 🙂

Copyright vladmax / 123rf.com

2 Kommentarer
 1. David Sylvest 7 år siden

  Helt enig, kan godt lide den sidste del “fuck de andres mening” ja, præcis! Man skal rejse ligesom man har lyst til. personligt rejser jeg utroligt billigt men det er fordi at så kan jeg rejse det mere 😉

 2. Stine 7 år siden

  Jeg har også fundet ud af, efter at have bsckpacket og rejst meget de sidste 3,5 år at jeg nogengange bare har brug for lidt luksus.
  Det blev især tydeligt på min sidste tur i Asien og indonesien, hvor jeg to gange valgte mig et lækkert hotelværelse da jeg havde brug for en pause fra bedbugs og mindre rene bade på de billige hostels 😀

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account