Uganda er naturligvis mest kendt for sine bjerggorillaer, men der er exceptionelt mange aber i landet. Så er du fascineret af aber er Uganda et godt land at besøge.

Bjerggorillaer
Den truede bjerggorilla er en af de mest truede dyrearter i verden og også en af de mest venlige. Bjerggorillaer og mennesker har 95% ens DNA og et møde med dem er både spændende og fantastisk, men man bliver også ydmyg og skamfuld over at vi mennesker ikke lader så fantastiske dyr leve.

Der er under 700 bjerggorillaer tilbage i verden. I Uganda er der 5 gorillaflokke tilbage og for at beskytte dem tillader myndigheder kun at 30 turister besøger dem dagligt.

For at besøge bjerggorillaerne skal du registrere dig minimum 3 måneder før ved Uganda Wildlife Authority, som du finder et link til i bunden af denne artikel.

Chimpanser
Mennesket nærmeste slægtning blandt dyrene er chimpansen – om end chimpanserne ser noget gladere ud end de fleste mennesker. Chimpanser og deres velkendte hylen hører ligesom til i regnskoven. Du kan møde chimpanser i flere af Ugandas nationalparker – flest i Kibale National Park, hvor der er mere end 1.000 chimpanser.

Desværre holder ”vi” ikke alle så meget af chimpanserne – mange abemødre bliver skudt af krybskytter. På Ngamba øen i Victoriasøen er der oprettet et ”børnehjem” for forældreløse chimpanser. Et besøg er en stor oplevelse. Turen til søen tager 45 minutter med båd fra Entebbe. Der er også chimpanser i Budongo skoven og i Queen Elizabeth National Park’s  ved Kyambura kløften.

Det kræver ikke nogen speciel aftale at mødes med chimpanserne – bare vent med planlægningen til du kommer derned.

Mange andre aber
Foruden gorillaerne og chimpanserne er der også mange andre aber i Uganda.  Specielt i Kibale skoven er der mange aber – mange ser ofte op til 6 forskellige primater på en eftermiddags vandretur.

I Mahinga nationalparken kan du møde den sjældne Golden Monkey, og i Murchison Falls parken er et af de eneste steder man stadigvæk kan møde den flokke af de sky Patas aber.

Både abernes og menneskets forfader fandtes også i Uganda – det var i det østlige Uganda, at man i 1960erne fandt forstenede knogler fra Morotopithecus, som er anerkendt som den ældste forfader til os begge. Knoglerne kan ses på nationalmuseet i hovedstaden Kampala.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account