Camino Francés

Drømmer du ligesom mange andre at gå Camino Francés, eller ihverfald en del af den? Der findes mange forskellige ruter, men den mest kendte er “Camino Francés” i Frankrig på cirka 775 kilometer.

Camino Francés er cirka 775 kilometer fra Frankrig til Spanien, og er den mest populære rute at vandre.

Hvad er Camino Francés?

Camino Francés er en vandrerute, som strækker sig 775 kilometer og som typisk tager cirka 5-6 uger at gå. Denne rute er en af de ældste ruter på caminoen, men samme tid også en mest populære rute at vandre. Du vil på ruten opleve unikke landskaber, og smukke gamle byer. Derudover får du også på ruten mulighed for at opleve en masse historiske fortællinger, med forskellige gamle bygninger undervejs. Når du vælger at vandre denne rute, skal du have i mente, at det er den mest populære og derfor kan du godt risikere, at ruten i højsæsonen er overturistet. Hvis du alligevel vælger at vandre ruten i højsæsonen, anbefaler vi at du booker overnatning i god tid i forvejen.

Hvornår er det bedst at gå Camino Francés?

Du har mulighed for at gå Camino Francés stort set hele året rundt, men det kommer meget an på hvilke præferencer du har. Hvis du ønsker solskin og varme, så er sommermånederne ofte det sikre valg. Du skal dog have i mente, at det kan gå hen og blive meget varmt at vandre, og at disse lande ofte bliver ramt af hedebølge med op til 40 grader i denne periode. Dog er der chance for mange turister i denne periode, da det er disse måneder hvor mange holder ferie i.

Hvis du ønsker at det skal være lidt køligere, bør du overveje at vandre ruten i det tidlige forår, eller i efteråret. Her er der også gode chancer for at ruten ikke er så turistet, hvis du nyder stilheden uden for mange mennesker. Camino Francés kan dog også vandres i vinterperioden, hvis du er komfortabel med koldere vejr. Hvis du vælger at vandre om vinteren, er det dog vigtigt at du undersøger om ruten er åben. Nogle ruter bliver nemlig lukket om vinteren, grundet ustadigt og dårligt vejr, og at det derfor er for farligt at vandre på ruten.

Hvor meget koster det at gå caminoen?

Det er meget forskelligt hvor meget det koster at gå caminoen. Det afhænger om du vælger at flyve, kører i bil, tage toget eller om du tager bussen. Derudover afhænger det også meget af dine præferencer for overnatning, da vandrehjem oftest er billigere end hoteller. Dog anbefaler vi, at du som minimum sætter 3-400 kroner af pr. dag til mad og overnatning.

Hvis du ved at du ofte vælger de lidt dyrere alternativer, er det en god ide at minimum sætte 5-600 kroner af pr. dag. Priserne på overnatning variere også meget efter sæson, og det kan derfor være billigere at vandre i lavsæsonen.

Pakkeliste til caminoen

Pakkelisten afhænger meget af dine præferencer, men vi giver dig her vores bud på de vigtigste ting du bør medbringe på din vandretur:

Vi håber at vores guide hjalp dig godt undervejs med din planlægning, og håber at du får en god rejse til Camino Francés. Ellers er der ikke meget andet at sige end “Bon Voyage” fra alle os hos Backpackerplanet.dk 🙂 Hvis du ønsker mere generelt information om caminoen, kan du læse med her.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account