Indien er et meget billigt land at rejse i som backpacker. Godt nok er de fleste priser er til forhandling, men uanset hvad man ender med at betale, så kan man uden megen anstrengelse rejse rundt i Indien for under kr. 100 om dagen.
Langt de fleste steder i Inden kan man finde et billigt hotel for omkring kr. 40 per nat, spise street food for kr. 2-3 per ret, og så er der stadig masser tilbage til transport og sjov.
Selv hvis man vælger et lidt pænere hotel og spiser på en turistrestaurant en gang i mellem, er det nemt at holde sig under de 100 kroner.
Artiklen er skrevet af Jonas Wilson Schnack fra into india. Into India arrangerer rejser for helt små grupper, som fokuserer på at komme bagom turistfacaden, og gøre deltagerne i stand til at møde Indien i øjenhøjde
Flybilletter til Indien
Flybilletter til Indien koster normalt fra kr. 3.500 til kr. 4.500 for en returbillet. Indenrigsflybilletter i Indien kan nogle gange fås for nogle få hundrede kroner, men regn med cirka kr. 400-500 for en indenrigsflybillet.
Er Indien det første stop på en længere backpackerrejse, så husk at vær opmærksom på at visum til Indien, kræver at man har en billet ud af landet.
De bedste forbindelser til Indien er er typisk med Finnair, Aeroflot eller Air India, der begynder direkte flyvning til Delhi fra september 2017. Det er en rigtig god idé, at bruge en flysøgemaskine til at tjekke priser på flybilletter. Se vores oversigt over rejsesøgemaskiner her.
Visum til Indien
For at rejse i Indien, kræves det at man har visum. For rejser hvor man er i Indien i mindre end 60 dage, og ikke bevæger sig ind og ud af landet undervejs, kan man få et såkaldt Tourist Visa On Arrival. Det koster USD 50, som betales ved bestilling. Navnet On Arrival er en smule forvirrende, fordi man faktisk skal ansøge om det hjemmefra. TVOA bestilles og betales online inden man tager fra Danmark, ved at udfylde en formular. Ansøgningen skal finde sted senest 4 dage før ankomst til Indien men gerne lidt mere. Det tager 2-3 dage at få det godkendt. Når ansøgningen er blevet godkendt, skal man printe godkendelsen ud og have med sig. Ved ankomst i lufthavnen i Indien viser man den frem, og får på den måde sit visum. Læs om TVOA her.
For længere rejser, eller rejser hvor maan skal ind og ud af landet, kræves et normalt turist visum. Det ansøger man om ved at møde op på den Indiske Ambassade i København. Det koster omkring kr. 900 og tager 3-4 dage fra man henvender sig, til man kan hente det. Find åbningstider , priser og adresse her.
Overnatning i Indien
Når du rejser til Indien kan du få overnatning i mange forskellige prisklasser. Fra de helt billige ashrams over små hoteller til 5 stjernede luksus resorts. Uanset hvad du vælger, får du meget mere for pengene i Indien end du får i Danmark.
Hvis du booker hotellet online, så tjek andres anmeldelser. Booking apps som Goibibo og ClearTrip har ofte gode rabatter, som du vil have svært ved at forhandle dig til selv. Download appsene til din smartphone og brug dem undervejs.
De normale stjerne-ratings vi kender fra hoteller i Danmark og andre dele af verden, er ikke altid særligt brugbare i Indien. Mange glimrende hoteller har slet ikke nogle stjerner, og nogle 3-stjernede hoteller burde måske slet ikke have lov at leje værelser ud. Allerbedst kan de betale sig at se nogle forskellige hoteller i de områder man vi bo.
Booker du hotellet, når du kommer frem, så tjek dit værelse inden du beslutter dig – og husk at prisen er til forhandling. Priserne på hoteller er næsten altid for et værelse, så der er penge at spare hvis man kan deles.
Det er langt fra alle hoteller der overhovedet kan bookes online, men her kommer nogle eksempler på priser på overnatning på turistede steder i Indien, hvis man alligevel booker forud.
Delhi
– 2 stjernet hotel fra kr. 47 per værelse
– 3 stjernet hotel fra kr. 64 per værelse
– 4 stjernet hotel fra kr. 178 per værelse
Varanasi (Fantastisk pilgrimsby)
– 2 stjernet hotel fra kr. 47 per værelse
– 3 stjernet hotel fra kr. 41 per værelse
– 4 stjernet hotel fra kr. 310 per værelse
Pushkar (Populært backpacker sted)
– Hostel fra kr. 19 per person
– 2 stjernet hotel fra kr. 41 per værelse
– 3 stjernet hotel fra kr. 120 per værelse
– 4 stjernet hotel fra kr. 394 per værelse
Transport i Indien
Din rejse rundt i Indien er også meget billigere end at rejse i rundt i Danmark. Altså så billig, at det næsten er latterligt. Den allerbilligste metode er at komme rundt på er at rejse med lokale tog og busser, men nogle backpackere vælger i stedet leje en taxa til at køre dem omkring. Det kan gøres for omkring 300 kr. per dag inklusiv 300 km. Selvom det kan virke som en god ide, er det dog voldsomt dyrt og afholder én fra at møde de lokale.
Busbilletter betales typisk i bussen, medmindre det er en decideret turistbus som man booker på et rejsebureau. Togbilletter købes på stationen, men det kan være svært at få en reservation. Heldigvis kan man købe en såkaldt ’Unreserved Ticket’. Den er kun gyldig til de vogneafsnit der hedder ’2nd Class unreserved’, men man kan altid, i toget finde en togkontrollør som kan sælge én en opgradering.
Her kommer nogle priseksempler:
Fra Delhi til Varanasi
– Cirka kr. 25 med tog i sovevogn
Fra Delhi til Pushkar
– Cirka kr. 60 med direkte bus
– Cirka kr. 30 med tog og lokalbus
Hvis man skal virkelig langt, kan det måske godt betale sig at flyve. Indien er et ret stort land, og det er ikke voldsomt dyrt. En 24 timers togtur kan klares med 1-2 timer i fly. Det lokale lavprisselskab Spice Jet har ofte gode tilbud.
Mad og restauranter i Indien
Den absolut billigste måde at spise på i Indien er ved at spise street food. Udbuddet er ikke voldsomt stort, men de samme retter, smager ofte meget forskelligt fra egn til egn. Det er lækkert, fristende og godt.
Hvis man gerne vil sidde ned, kan man alle vegne finde en såkaldt Dhaba. Maden er altid frisk og og udbuddet af retter er enormt. Samtidig har man fornøjelsen af af møde de lokale.
Der findes selvfølgelig og ’rigtige’ restauranter, og specielt i turistområderne nogle med menukort på engelsk. Det kan væres sjovt at gøre af og til, men priserne er typisk skyhøje efter indisk standard, og eftersom der ikke er den allerstørste strøm af kunder, er maden heller ikke altid helt frisk.
Her er priserne på nogle af de mest almindelige udgifter, som du har på et tur til Indien.
* Et måltid med street food kr. 2-3
* Et måltid på en dhaba kr. 5-12
* Et måltid på en turistrestaurant kr. 25-40
* En menu på McDonalds kr. 25-40
* En øl på en restaurant kr. 10-35
* En cappucino/Latte kr. 9-15
* En flaske vand kr. 1-2.
Andre udgifter
Alle de ovenstående udgifter er udgifter, som du ikke undgår på rejsen til på rejsen. Udover dem er der en række udgifter, som du højst sandsynligt også kommer til at betale.
Hvis du skal besøge store templer, forskellige museer og lignende, så kommer det til at koste dig nogle penge løbende. Dyrest er nok Taj Mahal i Agra, hvor det koster cirka kr. 100 at komme ind. Langt de fleste steder er meget billigere.
Dertil kommer, at selvom du vælger at leve som en billig backpacker, så får de flest lyst til at give sig selv lidt luksus undervejs. Det kan være at bo på et luksushotel i et par dage eller at tage på tiger safari eller lignende.
Regn også med, at der altid kommer uventede udgifter undervejs.
Hvad koster det så samlet?
Som vi skrev i starten af guiden, så er det muligt at rejse ultrabilligt i Indien. Men det er de færreste der gør det. De fleste vælger lidt mere luksus på rejsen. Her kommer dagsbudgettet for forskellige rejsetyper.
Den ultrabillige backpacker
(bor kun på helt billige hoteller, spiser kun streetfood, køber ingen ture / entreer, drikker meget sjældent øl, rejser kun lidt rundt)
Kr. 60,-
Den mere almindelige backpacker
(bor på mindre hoteller, spiser ofte street food – men også på restauranter, en pengebevidst med bruger også penge på entreer, rejse rundt i Indien af og til med fly)
Kr. 100,-
Luksusbackpackeren
(Bor på hoteller, spiser den mad han/hun ønsker, skal bare se og opleve det hele, rejser bekvemt rundt i Indien – ofte med fly) –
kr. 200-???