City of Joy – en helt igennem fantastisk bog

City of Joy beskriver livet i et af Calcuttas slumkvarterer – det er en bog elendighed, fattigdom, død – men også om glæde, håb og tro på fremtiden. City of Joy er en bog der gør en forskel og åbner dine øjne.

Forfatter: Dominique Lapierre
Pris: cirka kr. 100,- | Køb bogen hos Saxo

Her følger vi bonden Hasari Pal, der må forlade det sikre liv i landsbyen og ernære som som rickshawfører (menneskelig hest i storbyen Calcutta).

Vi følger også den katolske præst Stephan Kovalski, der set det som sin mission og giver hele sit liv til at hjælpe de fattige i Calcuttas slumbyer. Derudover møder vi en lang række af slummens fantastiske mennesker, heriblandt moder Theresa og en amerikansk overklasselæge.

Hasari Pal bliver sammen med din kone og to børn tvunget til, at forlade deres landsby da høsten svigter. Og de drager med håb om bedre tider mod storbyen Calcutta. Hasari finder dog hurtigt ud af, at Calcutta ikke er noget paradis. Den stolte bondefamilie kommer først til at bo på gaden, og Hasari må slide hårdt for at undgå at hans familie skal sulte.

“Since men in this inhuman city die on the job, I´ll be damned if I can´t manage one day to replace one of these poor fellows”.

Stephan Kovalski kommer til Calcutta med helt andre hensigter end Hasari Pal. Han kommer til Calcutta for at leve blandt de fattige, så han hjælpe dem i Guds navn. Han slår sig ned i slumbyen “City of Joy”, der beboes af en lang række spændende men meget fattige personer.

Selvom “City of Joy” er en slumby uden meget håb eller glæde, er Hasari Pals familie alligevel fantastisk begejstrede, da de kan forlade livet på gaden og får bolig i slumbyen. Tænk over hvor meget, der skal til før vi kan glæde os over noget.

Når man læser bogen finder man ud af, at trods fattigdom, sygdom og elendighed er “City of Joy” et helt fantastisk sted. Der bringer det allerbedste frem i dens indbyggere, der hjælper hinanden i nød. Indbyggerne i slumbyen sørger for at der altid er håb, og de gør det bedste for at være tilfredse med deres tilværelse.

Det er her vi kan lære noget.

Hvis indbyggerne i en slumby kan skabe håb og finde ting at glædes over i dagligdagen kan vi også skabe håb i vores egen dagligdag. Vi bør i hvert fald være meget mere glade for den tilværelse vi har.

Tænk over det – og læs så denne fantastiske bog.

Bogen er skrevet af Dominique Lapierre og er på 518 sider. Bogen er fantastisk.

Det er en af de bøger man SKAL læse.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account