Kilimanjaro … smag på navnet … det er smagen af drengedrømme og eventyr indhyllet i mystisk og af de hvide skyer, der for det meste dækker toppen.

Navnet Kilimanjaro kan betyde flere ting. Nogle siger “Lysets bjerg”, andre siger “Storhedens bjerg” og nogle kalder det “Karavanernes bjerg”.

Det indfødte Wachaggafolk, der bor nær bjerget, har slet ikke et navn for selve bjerget. Toppen kalder de for Kipoo eller Kibo – selvfølgelig har de et navnt til den hvide top der rejser sig over dette mægtige kontinent.

Kilimanjaro er ikke bare kendt for at være Afrikas højeste bjerg. Bjerget er et symbol på Afrikas mystik, det tårner sig alene op over den bare flade slette. Det er et vidunderligt syn – har du været der, glemmer du det aldrig igen.

Man behøver ikke at være bjergbestiger for at nå til toppen af Kilimanjaro, der er et af de letteste steder i verden at nå op i næsten 6 km højde. Man behøver dog ikke at vandre til toppen at bjerget for at nyde det. Der er flere vandreruter på og omkring bjerget.

Ikke langt fra bjergets mindre bakker ligger regnskoven og savannen, hvor du kan opleve spændende dyr som aber, elefanter, leoparder, bøfler og antiloper.

Fakta om Kilimanjaro

Placering:
Det Nordlige Tanzania

Vandreruter:
Der er 6 vandreruter og flere bjergbestigningsruter til toppen. Nær bunden og på de lavere dele af bjerget er der desuden mange stier og gode vandremuligheder.

Besøges hvornår:
Det klareste vejr finder man fra december til februar.

Højdesyge:
Pas altid på højdesyge, når du vandrer i bjerge. Regn med minimum 5 dage til opstigningen (meget gerne flere dage).

Tak til Kenyas Turistråd for brug af billedet.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account