Tortillas er runde og tynde fladbrød, der oprindeligt bliver bagt på en varm jernplade. Tortillas indgår som basisdelen i mange mexicanske retter.

Tortillas er runde og tynde fladbrød, der oprindeligt bliver bagt på en varm jernplade. Tortillas indgår som basisdelen i mange mexicanske retter.

Denne opskrift på Tortillas er en erstatningsopskrift for den oprindelige tortillaopskrift, i det man i den oprindelige opskrift bruger majsmel ved navn Masa Harina. Dette mel er svært at anskaffe, så jeg har valgt at lave denne opskrift på Tortillas, hvor ingredienserne er tilgængelig for alle.

Ingredienser til Tortillas:
• 2 æg
• 3 dl. vand
• 1 dl. hvedemel
• 100 g. majsmel (omregn til dl)
• 2 spsk. majsolie
• 2 knsp. salt

olie til stegning

Fremgangsmåde til Tortillas:
– Majsmelet og hvedemelet blandes i en stor røreskål
– Salt og 2 dl. af vandet piskes i melet
– Æggene piskes i ét af gangen
– Olie og resten af vandet piskes i lidt efter lidt, indtil dejen har konsistens som en almindelig pandekage dej
– Lad dejen stå og hvile i 15.min, hvorefter den piskes let igennem med et piskeris, så man får løsnet hvad der eventuelt har bundfældet sig
– Steg nu på brødene på begge sider, på en varm stegepande til de er lysebrune
– Når tortillaerne er færdig bagte, er det en god idé at pakke dem i stanniol og hold dem varme i en ovn på 100o C

Tortillas skal spises mens de er bøjelige og varme.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account