Melissani-grotten

Melissani-grotten på Kefalonia er nok et af de smukkeste steder i Grækenland, og får du chancen så skal du besøge den. Farverne, lyset og det klare vand midt inde i skoven er helt utroligt.

Skønhed kommer indefra
Med sine underlige geologiske undergrund er Kefanolia er et af de bedste eksempler på at skønhed kommer inde fra. Under øen findes et kæmpe netværk af grotter, søer og kanaler. Ifølge mytologien har hulerne altid været forbundet med guddommelighed på grund af deres skønhed, og i det gamle Grækenland blev hulerne brugt til religiøse ceremonier, og der er fundet mange genstande fra det antike Grækenland.

Myterne om grotten
Melissani-grotten har sine egne myter. De lokale mener, at den er opkaldt efter en hyrdinde ved navn Melisante, som havde mistet et lam. I sin søgen efter lammet faldt hun i søen og druknede.

En anden myte fortælles om nymfen Melissani, der begik selvmord i søen, da den græske gud Pan afviste hendes kærlighed.

Der er lavet en tunnel, så det er nemt, at komme ned i Melissani-grotten, hvor de små både, som tager de besøgende rundt i grotten venter. Fra bådene man kan beundre de spektakulære stalaktitter og de skiftende farver i vandet, der kommer når solens stråler danser i vandet og skaber et fantastisk farvespil.

Grotten ligger cirka midt i skoven imellem Sami og Agia Efimia på den nordlige del af Kefalonia. Den nærliggende Drogarati hule er bestemt også er et besøg værd.

Fotograf: risastla

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account