Selv efter 4.500 år ved vi ikke hvad Stonehenge blev brugt til, var det et tempel, et observatorium eller noget helt tredje?

Monumentet Stonehenge ligger i Witshire cirka tre kilometer fra byen Amesbury. Stonehenge er et af de mest berømte steder i verden og har været på på UNESCO’s liste over World Heritage Sites siden 1986.

Mike Parker Pearson som er arkæolog på The University of Sheffield har de sidste 8 år lavet udgravninger omkring Stonehenge, som han i dag mener bare var den del af et stort religiøst kompleks bygget af folk i den yngre stenalder og at selve Stonehenge sandsynligvis har tjent som en gravplads helt tilbage fra år 2.500 før Kristi fødsel og 500 år frem..

Cirke fem kilometer fra Stonehenge har Mike Parker Pearson fundet tegn på en primitiv by fra omkring år 2.500 før Kristi fødsel, en by med plads til mere end 1000 indbyggere. I området er der fundet en anden cirkel. Den nye cirkel var lavet af træ.

Stonehenge som vi kender det i dag er lavet af en kultur uden kendskab til det skrevnesprog, så i dag kender vi stort set intet til hvordan det har lykkes folk for 4.500 år siden at få flyttet de store sten flere hundrede kilometer fra stenbruddet.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account