Uanset om du rejser med din kæreste, gode ven eller en rejsekammerat, som du har fundet på Backpacker Planet, er det vigtigt at være en god rejsekammerat. Livslange venskaber skabes og brydes på rejser, romantiske forhold for livet skabes og går i stykker.

Find en rejsekammerat her på Backpacker Planet

Du kan selv gøre en masse for at din rejse ender godt. Herunder finder du 10 gode råd.

1. Vær tålmodig
– En rejse er det lidt som et forhold, men der er ingen forelskelse til at tage de grove kanter af i starten. Vær tålmodig og vis overbærenhed med din rejsepartner. Specielt medens i lærer at rejse sammen.

2. Gør plads til at være alene en gang i mellem
– I behøver ikke være sammen 24 timer i døgnet. Gør plads til at I en gang i mellem kan foretage jer ting på egen hånd. Så har I også noget at tale om, når I mødes igen.

3. Vær fleksibel – men hav faste holdninger
– Hav klare holdninger, så din rejsepartner ved hvor du står og hvem du er. Vær dog parat til kompromisser. Undervejs på en rejse vil der opstå pressede situationer, som er anderledes end i Danmark. Vær parat til at være fleksibel samt at træffe og acceptere spontane beslutninger.

4. Vær interesseret i din rejsekammerat og klap i, når det er nødvendigt
– Lyt til din rejsekammerat, vær positiv, stop kritik, indgå kompromisser, lad være med at snakke hele tiden og gør plads til den anden.

5. Tag dit ansvar og løs dine opgaver
– Sørg for inden rejsen at få fordelt opgaver og ansvar lige og sørg for at du opfylder dine ting.

6. Gør det du er bedst til
– Alle mennesker har forskellige styrker. Nogle er gode til at læse kort, nogle fortæller jokes, nogle kan prutte om prisen etc. Gør det du er god til og lad din rejsepartner gøre det, som hun/han er god til.

7. Accepter den andens privatliv og private ejendele
– En stor fare på rejsen er, at man træder for voldsomt ind i den andens privatsfære. Det kan være at “låne” den andens tandpasta uden at spørge, kigge i vedkommendes ting eller noget helt andet. Lad være med det.

8. Betal din del af rejsen – med lad ikke penge fylde det hele
– En anden fare på rejsen er uenighed omkring penge. Hav et budget og lad være med at bryde det. Vær dog åben for forandringer i budgettet, hvis I begge er enige om det og lad være med at skabe postyr over mindre budgetoverskridelser.

9. Bedøm ikke din rejsekammerat – lad tingene ske som de sker og følg med
– Undervejs vil du sikkert se helt nye sider af din rejsekammerat, lad være med at være fordømmende og accepter at ikke alt går som planlagt.

10. Gå ikke i panik, hvis det ikke holder
– Ikke alle aftaler om rejsepartnerskab holder hele rejsen. Nogle gange er det bedst, hvis I skilles undervejs.
Tal åbent os muligheden og vær forberedt, hvis det ikke går.

Tag på Backpacker Adventure med Jysk Rejsebureu (annonce)

Har du eventyr i blodet og mangler nogle at dele dine rejseoplevelser med? Her finder du grupperejser for unge med samme passion.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account