Overvejer du at rejse alene? Så er det måske en god idé at kaste dig ud i det. Vi har talt med 3 backpackers, som rejser alene og synes, det er fantastisk.

David, Irina og Mads fortæller herunder om, hvorfor de valgte at tage afsted alene og om fordelene og ulemperne ved at rejse alene, og så giver de gode råd til dig, der overvejer at rejse alene, men ikke er sikker på, at det går.

DAVID SYLVEST

Rejs jorden rundt med rygsæk - en dansk digital nomade
27 år
Favoritland: Iran
Læs mere om David på hans blog Rejs jorden rundt med rygsæk – en dansk digital nomade

1. Hvorfor valgte du at rejse alene?
Fordi hvis jeg ville være taget afsted sammen med en ven, ville jeg ikke være åben for nye ting på samme måde, som hvis jeg var alene! Det er den primære grund. For mig var det ikke et spørgsmål om, om jeg skulle rejse alene eller med andre. Men jeg ville rejse, og jeg havde venner, som mente, de ville tage med med, men det skete aldrig rigtigt, og derfor tog jeg afsted alene. Jeg havde også solgt alt hvad jeg ejede for at kunne rejse over længere tid, så før eller siden ville jeg nok komme til at rejse alene alligevel.

2. Hvad er fordelene ved at rejse alene?
Jeg kan være meget mere spontan og gøre ting uden at skulle afklare det med andre. Som nævnt i spørgsmål 1 er jeg mere åben for andre mennesker, da jeg er alene. Det er svært at forklare, der er noget magisk over det at rejse alene uden at have nogle trygge rammer. Møde så mange mennesker og få så mange fantastiske oplevelser!
At rejse alene giver en fantastisk frihed, som jeg har fundet ud af, er vigtig for mig. Personligt holdt jeg til at rejse i 1½ måned sammen med 2 andre, før jeg bevidst sagde farvel, selvom vi var på vej i samme retning. Det at jeg ikke havde nogen at støtte mig op af eller spørge til råds, gjorde at jeg udviklede mig utroligt meget, da jeg blev tvunget til selv at håndtere situationen; derudover lærte jeg også utroligt meget om mig selv.

3. Hvad er ulemperne ved at rejse alene?
Det kan godt være lidt trist ikke at have et længerevarende venskab med nogen og ikke at have en at dele minderne med. Du deler det selvfølgelig med de personer, du møder på din vej, men de forsvinder som regel også igen.

4. Hvad er dit bedste råd til den, der overvejer at rejse alene, men som ikke er sikker på, om det går?
GØR DET! Der er SÅ mange, der rejser alene, og du vil altid kunne finde mennesker at slå dig sammen med, så fordi man rejser alene, betyder det IKKE, at man er alene, tværtimod.

Irina Chernetskaya

Irina Chernetskaya
24 år
Favoritland: Sydafrika
Læs mere om Irina på hendes blog Travel, Love & Magic

1. Hvorfor valgte du at rejse alene?
Jeg havde så mange rejsedrømme, lande, jeg ville opleve, kulturer, jeg vil lære mere om, bjerge, jeg ville bestige, byer. jeg ville fotografere og mad verden over, jeg ville smage. Det var svært at finde nogen, der havde tid, penge og samme interesser som mig. I sidste ende blev jeg træt af at vente på at andre ville rejse med mig ud i den store verden.
Jeg fulgte min drøm og sprang ud i den spændende verden. Nu er det blevet til 5 spændende rundrejser af 4 – 6 måneder.

2. Hvad er fordelene ved at rejse alene?
Alle har forskellige meninger om, hvad fordele er. Mine fordele ved at rejse alene er: Jeg kan gøre lige præcis det, jeg vil hver dag, og jeg skal ikke gå på kompromis med nogen oplevelser. Jeg møder andre rejsende, der gerne vil det samme som mig og har samme passion for rejser. Jeg deler mine oplevelser med dem og bliver inspireret til flere rejser. Hvis du er bare lidt åben, så vil du møde så mange spændende mennesker. Jeg har venner over hele verden, som jeg nu rejser rundt og besøger! Jeg har lige rejst Australien rundt og besøgt australske venner i flere uger, som jeg har mødt på mine tidligere rejser – det er fantastisk!

Jeg plejer at sige: ”I travel solo – but never alone”

Når du rejser alene, flytter du flere af dine grænser. Du lærer så meget om dig selv og andre mennesker, lande og kulturer. Du ser verden fra et helt andet perspektiv. Du udvikler dig og får helt andre værdier.

3. Hvad er ulemperne ved at rejse alene?
Jeg synes, at det er dyrere at rejse alene. Hvis jeg gerne vil leje en bil eller bo på hoteller, så er alle udgifter dobbelt. Jeg deler ikke oplevelserne sammen med en speciel person, som en veninde, kæreste mm. Jeg har alle oplevelserne alene, men også med alle de nye mennesker, jeg møder.

4. Hvad der dit bedste råd til den, der overvejer at rejse alene, men ikke er sikker på, om det går?
Hvis du bare har haft den mindste overvejelse om at rejse alene – så er du klar! Om det er den store rundrejse eller en forlænget weekend.
At rejse alene er ikke for alle, men hvis du ikke prøver det, vil du aldrig vide, om det er noget for dig. Så spring ud i det – hvis du ikke kan lide det, så kan du altid tage hjem.

Læs også: Backpacker-pakkeliste – sådan pakker du rygsækken!

Mads Larsen

Mads Larsen - Mig og min rygsæk
25 år
Favoritland: Bolivia
Læs mere om Mads på hans blog Mig og min rygsæk

1. Hvorfor valgte du at rejse alene?
Hovedsageligt valgte jeg at rejse alene, fordi det i mine øjne er langt nemmere at komme tæt på lokalbefolkningen og andre rejsende, når man rejser solo fremfor at rejse sammen med andre. Når man rejser med andre, har man en tendens til at være en smule lukket og holde sig lidt til sin egen “gruppe”.

En af årsagerne til at jeg elsker at rejse, er netop at møde nye, spændende og anderledes mennesker, som man ellers ikke ville have mødt – og det er altså bare langt nemmere, når man rejser alene, synes jeg.

Derudover rejser jeg alene, fordi jeg ikke tror på, at mange har lyst til at rejse på samme måde, som jeg. Det er ikke ment på en snobbet måde, men jeg har bare endnu ikke mødt nogen, som er villige til at sove steder, som i manges øjne ville være betegnet som “usle”, ej heller kender jeg mange, som er villige til at blaffe og bo hos lokale. Måske kender jeg nogen, som er villige til en af førnævnte, men ikke dem alle sammen.

2. Hvad er fordelene ved at rejse alene?
Den klart største fordel ved at rejse alene er for mig, at jeg 100 % selv bestemmer, hvad jeg foretager mig, hvor jeg rejser hen, og hvornår jeg gør det. Det kan godt lyde meget egoistisk, hvilket det jo nok også i virkeligheden er, men det er altså bare ultimativ frihed, hvilket er en af hovedårsagerne til, at jeg rejser.

3. Hvad er ulemperne ved at rejse alene?
Den største ulempe ved at rejse alene er at savne dem derhjemme. Jeg har haft lysten til, mange gange, at rejse med nogle hjemmefra – og i skrivende stund har jeg også besøg af min kæreste, som jeg skal rejse med i 7 uger i Ecuador, og det har kun gjort det endnu mere klart for mig, hvad det er, jeg nogle gange mangler ved at rejse alene. Selskab har man altid rigeligt af, selvom man rejser alene – det er helt op til en selv, men det er virkelig en dejlig følelse at rejse med en, man kan dele historierne og alle de fantastiske oplevelser med, og som man også skal se derhjemme.

4. Hvad der dit bedste råd til den, der overvejer at rejse alene, men ikke er sikker på, om det går?
Mit klart bedste råd til dem, som går og overvejer at rejse alene er: Gør det!
Uanset om du har rejst med andre før, eller om det er din første tur ud i verden, så vil jeg klart anbefale dig at tage ud at rejse alene. Du vil lære en masse ting om dig selv, som det at rejse med andre ikke kan, og du føler dig på toppen af verden, når først du har fundet ud af, at det sagtens kan lade sig gøre på egen hånd.
Der er jo ingen, der siger, at man kun skal rejse alene. Står man og overvejer en tur med en, man kender hjemmefra, kan man jo tage afsted et par uger, måneder eller hvad man nu lyster, før – eller efter – man rejser med den man kender, bare for at prøve det af. Tro mig, du vil ikke fortryde det.

Topfoto: 123rf.com / Andrii IURLOV

3 Kommentarer
 1. Sheila 8 år siden

  Tak for de gode råd. Jeg står selv og har lige booket min første solorejse til Indonesien og er lige blevet godt og grundet ekstra glad efter at have læst disse indlæg.

 2. Liselotte bentzen 7 år siden

  Jeg har tænkt at rejse alene til bla. Vietnam… Men syntes også det kunne være hyggeligt og skægt at have nogle at følges med ind i mellem.
  Nå ja hvis den rette rejse partner er der tager jeg sq det med.
  Mit problem er alder, jeg er 49 og når at blive 50 inden jeg kommer afsted.
  Og der er bare ikke særlig mange i min alder der responderer på at rejse ud i verden?
  Hvorfor ved jeg ikke rigtig… Jeg har også planer om en tur til Uganda, men det er som hjælp til en ven der har et børnehjem der.
  Hvor pokker søger jeg, når jeg nu som snart 50 årig gerne vil rejse.
  Min søn på 21 rejser lige nu rundt i Sydamerika med rygsæk, og det er super nemt for ham at møde folk .
  Der er jeg bekymret for at jeg ikke på samme måde vil. Jeg er frisk nok, og på ingen måde gammel.
  De bedste hilsner
  Liselotte

  • Cathrine 5 år siden

   Hej Liselotte. Jeg er 43 år gamme. Jeg har lige rejst 2 måneder alene i Kenya. Meget livsbekræftende. Jeg havde ingen problemer med at møde folk. Boede til sidst primært kun med lokale. Levede på lokal vis. Mange tanker før afrejse finder man ud af, er uvæsentlig, når man kommer afsted.
   Hvad du søger som 50 årig? Har man nysgerrighed og eventyr i blodårene. Så er der ikke noget at gøre. Så må man afsted. God tur!
   Mange hilsner
   Cathrine

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account