Når man rejser rundt i verden er der heldigvis masser af mulighed for at slappe af og forbybe sig i gode bøger. Redaktionen på Backpacker Planet giver her deres bedste bud på gode bøger til rejsen.

Peter
Når jeg rejser er det ofte nemmere at finde ro og tid til at få læst. Der er ikke noget bedre end en god bog på rejsen og har man f.eks. en e-bogslæser som f.eks. Kindle kan man jo have rigtige mange med uden at det vejer ekstra. Her er mine 3 favoritter.

1. Ringenes Herre af J.R.R Tolkien
Et fantastisk eventyr – efter min mening det bedste der nogensinde er skrevet og det vil nok i manges øjne altid være det bedste eventyr der er skrevet. Fyldt med forskellige eventyr og strabadser under vejs. Det er mange år siden jeg læste bogerne første gang – faktisk rigtig rigtig mange år siden – og den er stadig fantastisk.

2. Wild af Cheryl Strayed
En fantastisk beretning om en ung kvinde der mister alt, begynder på stoffer men efter 4 år begynder på en ekstremt krævende vandrerute, Pacific Crest Trail, der strækker sig i et 4000 km langt bælte fra Californien til Canada. Bogen er utrolig godt beskrevet og meget gribende.

3. Life of Pi af Yann Martel
Jeg læste bogen for 4 år siden eller noget i den stil, dengang fandt jeg beretningen utrolig dejligt. Den er rigtig godt skrevet, og omhandler den hinduistiske dreng Pi som er opvokset i en zoologisk have. Pi og familien skal på en lang rejse på en fragtbåd, som synker under en storm. Pi overlever på en flåde hvor i selskab med en tiger – ja en tiger i 227 dage. Fantastisk beretning med massere af tanker bag.

Kenneth
Rejser giver mig en ro til at læse, som jeg ikke har derhjemme, og derfor får jeg altid læst mere på rejsen. Her er tre favoritter.

1. City of Joy af Dominique Lapierre
Måske den bedste bog, som jeg nogensinde har læst. En nødvendighed, hvis du rejser i Indien. Først og fremmest en bog om håb i et indisk slumkvarter.

2. Ringenes Herre af J.R.R Tolkien
Jeg har læst alle 3 bøger flere gange, og efter den kan læses som e-bog skal den have en fast plads i rygsækken.

3. Den Guddommelige Komedie af Dante
Jeg læser i denne hver gang, at jeg er i Italien. Faktisk er jeg ikke færdig med den endnu. Den er hård at læse, men også det værd.

Lise
Her er tre favoritter, som jeg stærkt vil anbefale under rejsen. Mit råd er at skaffe dig en e-bogslæser, så kan du spare den ekstra vægt i rygsækken og hente bøgerne undervejs, som du får brug for dem!

1. Wild af Cheryl Strayed
Fantastisk bog om en kvinde der går en to måneders rejse på the Pacific Crest Trail fra Mojave Desert gennem Californien og Oregon til Washington State. Hendes vandring er ikke alene en sej vandring, men også en personlig rejse til at blive et helt menneske igen.

2. Selv stilhed hører op – mine seks år som gidsel af Ingrid Betancourt
En selvbiografi om en kvinde, der bliver taget som gidsel af guerilla-bevægelsen FARC og holdt til fange i 2.321 dage i den colombianske jungle. En afsindig spændende og ualmindelig godt skrevet bog.

3. The Beach af Alex Garland
En rigtig backpacker spændingsroman som kan tygges igennem på et par varme stranddage! Skal læses og nydes for dens spænding, vitalitet og drømmen om utopia!

Torben
Jeg elsker at læse, og det er jo desværre ikke altid, at der er tid i hverdagen, til at lægge sig med en god roman. Men når jeg er på farten, er der altid et par bøger med i rygsækken.

1 The Beach af Alex Garland
En bog, der på mange måder, indfanger det at være på ens livs rejse. Den giver virkeligt en lyst til at rejse ud igen. Stranden er ikke en bog der glorificerer backpackere, det er en bog, der får en til at tænke over vores måde at møde andre på.

2. Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt af Jonas Jonasson.
Som 100-årig har man ikke så meget tid tilbage og har ikke meget at miste. Så hvorfor ikke få det bedste ud af det? Jonas Jonasson beskriver i sin bog verdenshistoriens sidste 100 år igennem denne rejseroman.

3. Ikk’ for sjov af Geo
Dette er ikke en rejsebog som de 2 ovenstående, men det er en bog der har rørt mig rigtigt meget. Jeg har grædt og jeg har grinet, og jeg er blevet mindet om at man skal nyde hver dag i ens liv.

Maria
Bøger er for mig noget af det vigtigste at have med i rygsækken, når jeg skal på rejse ud i verden. Hvis de ikke er i Kindle- eller andet e-bogslæserformat, så tager jeg forholdsvis små bøger med, men ikke bare tilfældige bøger! Læs her nogle mine rejsebogsfavoritter:

1. Linda Evangelista Olsen af Suzanne Brøgger
Jeg læste bogen, da jeg var på min første rejse i Sydøstasien sammen med min mand, og jeg var fuldstændigt solgt. Bogens hovedperson er katten Linda Evangeliste Olsen – en rigtig livsnydende diva, som deler tilværelse og hjem med bogens fortæller. Det er en utroligt varm og livsbekræftende bog, som jeg måtte knibe et par tåre til i ny og næ. Bogen er en glimrende “godnatlæsningsbog”

2. Danske litterære klassikere, som “Kongens Fald” af Johannes V. Jensen, “Ved vejen” af Herman Bang, “Barndommens gade” af Tove Ditlevsen eller “Fiskerne” af Hans Kirk.
Det er et glimrende tidspunkt at få læst nogle af de mange fantastiske klassikere, som man ellers aldrig ville kaste sig over, når man er ude at rejse. Her har man tid til at fordybe sig i bøgerne og lægge mærke til alle de kvaliteter, de egentlig har – der er jo en grund til, at de er blevet klassikere ;0) Bøgerne egner sig glimrende til en stille aften på en terrassen, hvor du sidder med en drink eller en god kop kaffe og nyder livet.

3. Én gang morder af Eva Maria Fredensborg.
Jeg synes, det er utroligt afslappende og yderst passende at læse krimier, når jeg er ude at rejse. De er ofte let tilgængelige og uden alt for mange svære passager, så de passer godt til en dag på stranden eller en lang bustur. Denne krimi er dog både spændende, glimrende sprogligt og begavet skrevet på én og samme gang. Så tag en god krimi med dig på stranden.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account