Slovakiet en er uslebet ædelsten – Læs hvorfor

Slovakiet byder på mange forskellige oplevelser. Der er mange muligheder for trekking, flot natur og middelalderbyer. Sidst men ikke mindst er slovakerne et venligt og hjælpsomt folkefærd.

Bratislava
Slovakiets hovedstad Bratislava byder på mange forskellige attraktioner. Her finder du Slovakiets Nationalmuseum, -teater, -galleri, og mange andre spændende museer. Byen byder også på en lang række gamle bygninger, som den Franciskanske Kirke (1297) og Mirbach’s Palads (1770). Har man lyst til at trekke er det muligt at gå op til TV tårnet på Kamzík Hill (440meter), her er det muligt at finde et kort over trekking ruter i området.

Kosice
Kosice er den næststørste by i Slovakiet og hovedstad for den østlige del af landet. Kosice er en industriby hvor størsteparten af industrien arbejder med stål, men man skal ikke lade sig skræmme væk af den grund. Byen er utrolig flot og er blevet restaureret, faktisk var de stadig i gang med restaureringen i 1997 da vi var i Slovakiet. Kosice er en af de få byer i Slovakiet, der stadig har velbevarede bygninger der stammer helt tilbage fra 1300 tallet. Skal man til Slovakiet, er det værd at tage et smut til Kosice.

Starý Smokovec & Strbskè Pleso
Hvis man kan lide at trekke, eller stå på ski er disse to bjergbyer et godt udgangspunkt. De ligger klods op af Tatra bjergene, og der er et meget flot landskab. Det eneste minus er at der kan være rigtig mange turister.

Starý Smokovec er centrum for trekking i Tatra bjergene, og selv om der er en del turister i byen, har den bevaret sit særpræg, og er meget hyggelig. Man kan starte trekkingturen i byen, eller tage tandhjulsbanen op til Hrebienok, som er nærmere toppen af bjergene.

Strbskè Pleso ligger ved den smukke sø ved samme navn. Byen er den højest beliggende i Tatra bjergene (1355meter), og blev populær efter at have været vært for ski-verdensmesterskabet i 1970. Byen er det bedste udgangspunkt for trekking til Mount Rysy (2499meter).

Slovenský Raj
Slovenský Raj er et flot naturområde med klippebyer, vandfald, floder, drypstenshuler og søer. Et godt sted at tage en afslappende vandretur.

Bukovske Vrchy
Bjerge tæt ved grænsen til Polen. Godt for backpackers med vild natur og få turister. Der er mange gamle trækirker og der er flere spabade ved den gamle by Bardejov.

Muranska planina
Stort fladt område i det sydlige Slovakiet med få turister med kløfter, stenbyer og tårne, huler enge og skove.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account