Kathmandu er en fantastisk by, der trods smog, biler og anden industrialisering har formået at bevare sin hel specielle originale kultur.

Hvor skal du bo ?
Der er masser af billige hoteller i Kathmandus centrum, og derfor er konkurrencen naturligvis hård. Det kan sagtens betale sig, at gå rundt og spørge nogle forskellige steder. De fleste hoteller findes i Thamel og på Freak Street. Thamel er det største område, men Freak Street har den fordel at det lægger tæt på Durbar Square. Hvis du har bedre tid, kan du eventuelt flytte ud til Bhaktapur et par dage. Bydelen er utrolig om morgenen inden den hektiske aktivitet starter.

Hvordan kommer du rundt ?
Mange af attraktionerne kan nås på gåben. Skal du længere væk vil jeg klart foreslå, at du lejer en cykel. Så bestemmer man selv det tempo, og alle Kathmandus seværdigheder kan nås inden for kort tid. Det er billigt at leje en cykel, og der er masser af udlejningssteder i Kathmandu. Alternativt kan man komme rundt med Rickshaw, så slipper man for at røre sig og det er heller ikke en bekostelig affære.

Backpackerudstyr m.m.
Man kan let ankomme til Kathmandu kun med det tøj man har på og et par gode vandrestøvler. Man kan købe alt i Kathmandu og langt det meste til billige priser. Det er også et stort udvalg af tøj til både koldt og varmt klima. Og det er nu en speciel følelse, når alt en rygsæks indhold er købt på turen.

Souvenirs
Der findes masser af muligheder for at købe souvenirs i Kathmandu. Og egentlig sætter kun fantasien grænser, der er naturligvis også de typiske nepalesiske souvenirs som gorhhaknive, små statuer, dukker samt importerede ting fra Kashmir og Tibet.

Alt i alt byder Kathmandu på alt det man kan ønske sig af en backpackerby, og tiltrækker naturligvis også masser af backpackers, der igen tiltrækker masser af handlende og masser af mennesker. Det er den eneste ulempe ved Kathmandu, det kan simpelthen blive for meget, så man bliver nødt til at foretrække til et sted udenfor byen i bjergene. Men det er jo heller ikke så dårligt.

Katmandu og omegn byder på en lang række seværdigheder, her kommer et par af de mest attraktive:

Mange små templer
Der findes små templer rundt omkring i gaderne, tempelpladser og templer for både hinduer og budhister findes over hele byen, og der er masser at se.

Durbar Square (Kathmandu)
Kathmandus tempelplads byder på det gamle kongelige palads, en masse templer samt den levende gudindes bolig. Den er absolut værd at besøge flere gange. Et godt tip er, at sætte sig på et af templerne og kigge på livet på pladsen og nyde det forhåbentlige gode vejr.

Durbar Square (Patan)
Denne plads er nok den mindst besøgte tempelplads i Katmandudalen, og er måske netop derfor et besøg værd. Ligesom de andre tempelpladser byder den på imponerende arkitektur og flotte religiøse bygninger.

Durbar Square (Bhaktapur)
Klart den flotteste og bedst bevarede tempelplads i Kathmandu og omegn, hvilket blandt andet skyldes at motoriserede køretøjer ikke tillades på pladsen. Dette giver også en speciel stemning om, at der ikke er fyldt med biler. Gå IKKE glip af Bhaktapur Durbar Square.

Pashputinath
Pashputinath er Nepals største hinduistiske tempelkompleks og byder foruden templer også på andre oplevelser. Ved Bagmati flodens ghats foretages ofte ligbrændinger, men hav nu lidt respekt for de sørgende, nepaleserne kommer trods alt ikke løbende med store Zoomlinser, når der er begravelse i din familie. Derudover kan man tit møde hinduistiske hellige mænd, der ofte er et specielt syn.

Swayambhunath (Monkey temple)
Placeret på en bakke i den vestlige del af Kathmandu finder man Swayambhunath eller bare kaldt abetemplet. Navnet skyldes selvfølgelig, at der vrimler med aber ved templet. Templet er rigtigt flot, og er absolut et besøg værd.

Bodnath Stupa
Denne Stupa er Nepals største og en af verdens største Stupaer og centrum for Nepals tibetanske flygtninge. Stupaen er et meget imponerende syn.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account