Efter at have rejst 3 måneder i Mellemamerika, vil vi gerne dele nogle tips til hvordan man sparer penge på sin rejse rundt i landende.

Glæden ved at rejse © backpackerneGlæden ved at rejse

Dækning af rejseudgifterne i Mellemamerika varierer meget fra land til land. I lande som Guatemala og Nicaragua er det nemt at leve for under 150 kr om dagen fordi priserne ligger så lavt. I andre lande som Costa Rica og Panama er priserne højere(men stadig billige), hvor det daglige budget ligger på 200 – 250 kr.

Mads snakker med den lokale politimand i Lanquin ©Backpackerne Mads snakker med den lokale politimand i Lanquin

 

1. Lær Spansk
Hvis ikke du kan sproget i forvejen, er det en kæmpe fordel at lære det enten inden du rejser dertil, eller tage et par ugers kursus når du er landet. Du behøver ikke kunne snakke det flydende, men lær det basale så du både kan bestille, tælle og have korte samtaler med de lokale. Det gør også at du kan forhandle dig til bedre priser og i flere tilfælde undgå overpriser.

De berømte chicken buses ©Backpackerne

De berømte chicken buses

 

2. Tag Lokalbussen & Mæng Dig Med De Lokale
Du kan rejse meget billigt gennem samtlige lande i Mellemamerika ved at tage den lokale transport som enten er colectivos eller chicken buses. Selvom der også tilbydes shuttle busser, som er mere komfortable, kan du hurtigt komme til at betale over 10 gange så meget for det.

Colectivos er små minivans der for det meste kun bruges til korte distancer. Du kan finde dem på busstationerne eller vinke dem ind når de kommer kørende på vejen. Det er super nemt og super billigt.

Chicken buses eller kyllingebusser er ombyggede gamle amerikanske skolebusser. De bruges som transport til længere distancer og kan findes på busstationerne eller når de kommer kørende på vejen. Du kan ikke undgå at lægge mærke til dem, for de er altid meget farvestrålende og dækket til med bling-bling. Derudover hænger der en lokal halvt ude af bussen, og råber destinationen de kører til – og så vinker du dem bare ind og hopper på! Betalingen bliver først opkrævet undervejs, når manden langt om længe får kringlet sig forbi passagererne – så hold øje med din taske.

Camilla laver lækre madpakker ©Backpackerne
Camilla laver lækre madpakker

3. Lav Madpakker & Snacks
Ikke at du skal lade være med at spise den billige lokale gademad, for det skal du absolut prøve! Men du skal handle ind i det lokale supermarked eller på det lokale marked i byen så du har snacks og madpakke med på de ture, du har planlagt for de næste dage. Selvom der er massere af billige valgmuligheder mens du er ude på turene, så får du mere for pengene hvis du laver dig en lækker hjemmelavet sandwich og medbringer en masse frugt selv. Og så skal du iøvrigt ikke bekymre dig om at lede efter noget, når du har det i tasken.

Tacos i Mexico - noget af det lækreste vi har spist!!  ©Backpackerne
Tacos i Mexico – noget af det lækreste vi har spist!!

4. Spis Lokal Gademad
Du har sikkert hørt det før hvis du kender andre rejsende, og hvis ikke, så læser du det nu. SPIS GADEMAD. Ikke nok med at det ofte er det billigste mad, så er det for det meste også det lækreste. Som det ligger i navnet er det super let af finde, for det er altid at finde på gaden, når du går rundt.

På kajaktur rundt i Atitlán søen ©Backpackerne
På kajaktur rundt i Atitlán søen

5. Tag Ud På Egen Hånd!
Du vil opleve at der er mange der tilbyder at være din guide, når du skal ud på tur ligegyldigt om det er sightseeing eller at vandre i junglen. Men for det meste kan det sagtens gøres selv. Du skal bare finde bussen der kører hen til den nærmeste by eller indgangen til nationalparken, og begynde at gå. Hvis ikke du er vild med at gøre det helt alene, kan du hurtigt finde nogle på dit hostel, der gerne vil med – så har du også nogle at dele oplevelsen med.

Da vi sov på stranden i Puerto Viejo, Costa Rica  ©Backpackerne
Da vi sov på stranden i Puerto Viejo, Costa Rica

6. Sov i Telt
Hvis ikke du har dit eget telt med, kan du for det meste leje et telt til billige penge. At sove i telt på campingpladser er enten billigere eller på prisniveau med hostels. De er ofte placeret i midten af junglen eller ud til stranden, så udover at det er billigt, så kan du også opleve at vågne til de brusende bølger der rammer sandet eller brøleaberne i junglen. Hvis du er en rigtig eventyrer og har dit eget telt med, så tag ud og find dit eget sted at campere. Det kan være ved floder, øde strande, i bjergene eller hvor end du vil hen, og det er ganske gratis.

Camilla kælker ned af Cerro Negro vulkanen i Nicaragua ©Backpackerne
Camilla kælker ned af Cerro Negro vulkanen i Nicaragua

Ekstra Tip – Gør Det Alligevel!
Oplevelser er nogle gange det, der er grunden til at du skal punge ud. Men lad for guds skyld være med at gå på kompromis med dem, når du rejser. Hvis der er noget du rigtig gerne vil ud og opleve, og du finder ud af det kostede mere end du regnede med, så gør det alligevel! Du kommer sandsynligvis aldrig tilbage dertil, så du vil inderligt fortryde at du ikke gjorde det, bare på grund af nogle penge.

©Backpackerne

Om Forfatterne:
Mads & Camilla besluttede sig for i September 2014 at rejse ud i den store verden med overbevisningen om at man ikke behøver være rig for at rejse. De kalder sig selv for Backpackerne og du kan besøge dem på Backpackerne.dk hvor du blandt andet kan læse om deres oplevelser og populære rejsebudgetter fra rundt omkring i verden.

Følg dem på Facebook & Instagram

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account