For 150 år siden ledte de opdagelsesrejsende efter Nilens udspring, det var et mysterium hvorfra denne fantastiske flod udsprang. I dag kan du besøge mysteriets kilde.

I dag er det ikke længere et mysterium – alle kan besøge Nilens udspring, men det er sikkert de færreste der ved at udspringet ligger i Uganda.

Nilens udspring blev fundet
Den første europæer der opdagede Nilens udspring var John Hanning Speke, der i 1862-63 var på en ekspedition rundt om Victoria søen. Speke påstod at et mindre vandfald, der flød nordpå fra Victoriasøen var Nilens udspring. 10 år senere blev hans opdagelse bekræftet af den kendte opdagelsesrejsende Henry Stanley.

Nilens udspring i dag
Et besøg ved Nilens udspring er i dag et besøg til byen Jinja i Uganda. Vandfaldet, hvor Nilen udspringer, er i dag erstattet af Owen Falls dæmningen. Alligevel kan et besøg være en stor oplevelse. Nilen er jo verdens længste flod, og den samme flod som flyder forbi de fantastiske egyptiske templer. I Egypten bliver Nilen stoppet af den store Aswan dæmning.

Dit eget Nileventyr
Tilbage i Uganda byder Nilen på sine helt egne eventyr. Her er fantastiske muligheder for White water rafting og game fishing. Mange mener dog at den helt store niloplevelse i Uganda er et besøg ved Murchison vandfaldene – hvor de 43 meter høje vandfald udmunder i et fantastisk dyreliv med flodheste, krokodiller og et varieret udvalg af fugle.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account