4 dages vandring gennem storslået natur, omringet af bjerge, floder, gletsjere, vandfald og tonsvis af inkaruiner og lamaer for til sidst at nå frem til et af verdens syv vidundere.

Det er ikke sært, at Inca Trailet til Machu Picchu er kåret til et af de bedste treks i verden og kan findes på de fleste backpackeres bucket liste. Der er dog en del du bør vide, hvis du planlægger at gøre din næste rejse til en rejse gennem inkaernes fodspor.

Planlæg trekket i god tid
For at beskytte Inca Trailet og begrænse antallet af besøgende sælges der kun en vis mængde tilladelser per dag. Det betyder, at du skal være i god tid, når du booker. Afhængigt af, hvornår på året du ønsker at udforske Inca Trailet, bør du foretage din reservation helt op til et år i forvejen.

For at undgå regntid er det bedst at udføre trekket fra maj til september, men det er selvfølgelig også her, der er flest besøgende (primært juni-august). Trekket er lukket ned i februar og kan desuden kun udføres i følgeskab af en arrangør. Når du vælger arrangøren, bør du undersøge, om telt, liggeunderlag, sovepose og måltider er inkluderet. Det kan for det meste betale sig at ofre lidt ekstra på en god arrangør, da de oftest har bedre vilkår for porterne og passer bedre på miljøet.

Det bør du medbringe
For at kunne nyde Inca Trailet, bør du overveje, hvilken rygsæk du medbringer på trekket. Det bedste, du kan gøre, er at finde en rygsæk med den helt rigtige størrelse. Den må hverken være for stor eller lille, da den skal kunne rumme dine personlige ejendele, men stadig skal du selv kunne bære den.

Husk at medbringe et par gode trekking-sko, varmt tøj, regntøj, lommelygte, vanddunk, førstehjælpskasse, peruvianske soles (til snacks og drikkevarer på vejen og som drikkepenge til guiderne, porterne og kokkene) og vigtigst af alt; dit pas. Uden det får du ikke lov at trekke Inca Trailet.

Det kan du forvente
Fordi Inca Trailet er så populært, kan man hurtigt komme til at tro, at det er et nemt trek, hvilket ikke helt er tilfældet. Selve længden af trekket er på lidt mere end 40 km., hvilket måske ikke lyder af meget, men det, der gør turen hård, er at trekket bugter og snor sig gennem – og op over adskillige bjergpas, hvor det ene pas har en højde på mere end 4200 m..

Højder som disse kan ofte føre til højdesyge, hvilket også er en almen lidelse på Inca Trailet. For at akklimatisere dig inden trekket, er det en god idé at sætte et par dage af i byen Cusco, der ligger i Andesbjergene og ofte er udgangspunktet for de fleste Inca Trail treks. Byen byder på adskillige aktiviteter både inden for bymurene og i det omkringliggende område.

Blandt andet kan du tage på udflugt i den hellige dal eller kaste dig ud i trekket til Vinicunca, som i populær tale kaldes Rainbow Mountain. Da du udsættes for højder på helt op til 5200 m. på dette trek, bør du ligeledes være akklimatiseret, inden du begiver dig ud på det.

Hvad koster en tur på Inca Trail?
En tur på det berømte Inca Trail kan godt blive en betydelig post på dit rejsebudget. Regn med at skulle betale minimum kr. 3.000 for trekket, og blive ikke overrasket, hvis du kommer til at betale endnu mere. I denne pris er et trek med det mest basale inkluderet, hvis du ønsker lidt mere luksus, så regn med at prisen godt kan nærme sig kr. 5.000.
Derfor er det en god idé, at spare ekstra op til rejsen, hvis du vil gå på det fantastiske Inca Trail. Du kan naturligvis også være heldig, at vinde i tips eller i et andet spil. Men det mest sandsynlige er, at du må spare mere op.

Alternativer til Inca Trailet
Hvis du ikke har nået at booke Inca Trailet i god tid hjemmefra, skal du ikke fortvivle. Der findes nemlig andre måder hvorpå du kan ankomme til Machu Picchu med maner. Modsat hvad de fleste tror, findes der nemlig adskillige måder, hvorpå du kan besøge Inkabyen. En af disse er det 5-dage lange Salkantay Trek eller det 4-dage lange Inca Jungle Trek, som byder på en masse forskellige aktiviteter, såsom rafting, mountainbikes og zip lines. Vær opmærksom på, at de nævnte aktiviteter oftest skal tilkøbes. Ture som disse kan almindeligvis købes ved ankomst til Cusco, og oftest får du den bedste pris ved at købe dem der, i stedet for at gøre det hjemmefra. Hvis du ikke ønsker at ankomme til Machu Picchu til fods, kan du i stedet tage toget til byen Aguas Calientes og derfra køre med bus til Machu Picchu.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account