Det er kun nogle år siden, at man opdagede den sidste nye kannibalstamme i Borneos jungle, og kigger man på landkortet over øen er det stadig “hvide pletter”. Borneo er noget af det tætteste man kommer på et rigtigt eventyr.

Den kolossale ø Borneo er delt mellem tre forskellige lande: Malaysia, Indonesien og Brunei. Den største del er Indonesisk, den næststørste er Malaysisk og på norsiden ligger det lille sultandømme Brunei. Brunei er rig på olie, og sultanen er blandt verdens rigeste mænd. Den indonesiske del af Borneo har gennem de seneste år været præget af uroligheder, så vil man til Borneo er malaysisk Borneo ofte det bedste valg.

Endnu få turister
“Der kommer desværre endnu ikke så mange turister til Østmalaysia”; siger Ahmad Johanif Mohd Ali, der er chef for det malaysiske turistkontor i Skandinavien. “Det er meget ærgerligt, da der ligger mange store oplevelser og venter. Blandt andet kan man besøge de gamle kannibaler fra Dayakfolket i junglen, møde orangutanger, bestige Kota Kinabalu bjerget og snorkle og dykke på nogle af de bedste steder i verden.”.

Delstaterne Sabah og Sarawak udgør malaysias del af verdens tredje største ø Borneo. I Sarawak kan man stikke af fra de store stimer af turister og i Sabah kan man opleve fantastiske naturoplevelser.

Som Malaysia – og så alligevel anderledes
“Selvfølgelig er Malayerne meget venlige folk, mens folk fra Sarawak alligevel er lidt anderledes”; siger Philip Yong fra det Borneo baserede eventyrfirma Borneo Adventure med et smil. “Befolkningen i Sarawak er ikke spoleret af tursime, og er derfor mere naturlige og imødekommende”; fortsætter han og fortæller at jeg endelig må komme forbi hans kontor, hvis jeg kommer til Sarawaks hovedstad Kuching.

Sabah
Sabah er den mest besøgte af de to delstater på Malaysia. “Tag til Sabah og naturoplevelserne vil være overvældende.”; siger Karen Leking fra Sabah Tourist Promotion Corporation. Hun har måske ret. Flere eksperter har nemlig rost Sabah for den fantastiske natur. Dykkerøen Sipadan blev af Jauques Costeau fremhævet som en af de eneste tilbageværende dykkerparadis og junglen blev af Sir David Attenborough anbefalet som en af de mest velbevarede.

Hvad siger de rejsende ?
Efter min snak med folkene fra de forskellige firmaer, der lever af at promovere turisme på Malaysisk Borneo forhører jeg også i Lonely Planets forum “The Thorn Tree”. Jeg vil gerne høre mere om malaysisk Borneo, fra en mere neutral kilde. Folk der har været der er alle enige om, at det er en stor oplevelse. De fortæller blandt andet, at Sarawak byder på den mest vilde regnskov, også mødet med Dayakfolket i Sarawak bliver nævnt som en stor oplevelse. Sabah roses for sin mulighed for at bestige Kota Kinabalu, sit fantastiske orangutang center og selvfølgelig Sipadans gode dykkermuligheder. Blandt de få negative røster bliver prisen nævnt. Borneo er noget dyrere end rejse på fastlandet.

Tak til Sarawaks Turistkontor for brug af billedet.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account